Home / Brummen-Regiobode / Kröller-Müller Museum weer geopend

Kröller-Müller Museum weer geopend

HOENDERLOO – Het Kröller – Müller Museum op de Hoge Veluwe is sinds 1 juni weer geopend voor publiek. Bezoekers dienen wel vooraf online een kaartje te kopen, zodat er niet teveel mensen tegelijk aanwezig zijn.

Kaarten worden alleen verkocht via www.krollermuller.nl. Bezoekers kopen een kaartje voor een bepaalde dag en bepaald tijdstip. In juli en augustus is het museum nu ook op maandag geopend.
Ook in het museum zijn maatregelen genomen. Er is een maximum aantal bezoekers per ruimte en er is een vaste looproute die door de tentoonstelling en de hele collectie voert. Voor zowel het publiek als de medewerkers zijn hygiënemaatregelen getroffen.

De tentoonstellingen Niet met zoveel woorden en Parels uit het verre oosten, beide te zien ten tijde van de sluiting van het museum op 13 maart, zijn verlengd.
De expositie Ewerdt Hilgemann. Work in progress (1959-2020), net ingericht toen het museum dichtging, is nu voor het eerst te bekijken.
In de beeldentuin ligt publiekslieveling Jardin d’émail (1974) van Jean Dubuffet weer te stralen na een vijf jaar durende restauratie. In de Van de Veldevleugel van het museum is een film van het restauratieproces te zien. Ook verschijnt er een publicatie ter gelegenheid van de restauratie.

www.krollermuller.nl

Lees ook

Koor Spirit zoekt dirigent

KLARENBEEK – Dirigent Lida Linderhof gaat het Klarenbeekse kerkkoor Spirit verlaten. 25 jaar geleden begon …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.