Home / Nieuws / Koninklijke onderscheiding voor Nelly Engers

Koninklijke onderscheiding voor Nelly Engers

VELP – Uit handen van burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden kreegt Nelly Engers – van Hagen dinsdag 9 juni een Koninklijke Onderscheiding. De Arnhemse is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Nelly Engers (57) kreeg de onderscheiding omdat ze al ruim 39 jaar actief is bij buurthuis De Poort in Velp-Zuid. Het Buurthuis is in haar huidige vorm ontstaan in 2013. Nelly heeft zich, met succes, actief ingezet het Buurthuis open te houden.
Niemand doet tevergeefs een beroep op mevrouw Engers. Ze is betrokken bij bijna alle vaste activiteiten van het Buurthuis voor inwoners in de leeftijd van 2 tot 90 jaar. Daarnaast is ze ook kartrekker voor activiteiten als de stratenspeeldag, de dag van de buurt, het Sinterklaasfeest, het kinderkerstdiner en de Halloweenavond. De laatste jaren zit Nelly ook in het bestuur van Buurthuis De Poort.

Daarnaast is Nelly Engers actief bij de EHBO. In 2006 heeft zij haar EHBO-diploma gehaald en is zij sindsdien ook lid van de EHBO vereniging afdeling Velp-Rozendaal. De vereniging kent Nelly als een vrolijk en betrokken persoon: “een dienst met haar draaien bij evenementen is allesbehalve saai.”
Ook als verkeersregelaar staat Nelly haar ‘mannetje’: bij herdenkingen en festiviteiten georganiseerd door de Stichting Velp voor Oranje, verleent zij al zeker dertig jaar graag haar medewerking. Nelly Engers-Van Hagen is een echte duizendpoot en een belangrijke vrijwilliger voor de maatschappij.

Lees ook

Briljant paar Waander en Dinie ter Velde legt graag een kaartje

LOENEN – Samen aan de keukentafel een kaartje leggen, meestal een paar keer per dag. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.