Home / Rheden-Regiobode / Ik vind: Het nieuwe normaal

Ik vind: Het nieuwe normaal

We zijn nu een aantal weken verder in het coronatijdperk en als je dacht dat het weer normaler zou worden, helaas, het wordt alleen nog maar idioter. De boetes voor te weinig afstand houden vliegen je om de oren, gebieden worden afgesloten, omdat mensen graag in het bos of het strand willen vertoeven. Een stel dat met hun ouders buiten in de tuin van de kerk een gebakje eet krijgt een boete 1600 euro, wegens samenscholing. (Waar kennen we dat van?) En op de vraag aan Rutte wat hij hiervan vindt is het antwoord: lullig, maar volkomen terecht. Het moet toch niet gekker worden, dat een leider van een land dit soort idiote handelwijzen nog verdedigt ook.

Wekelijks wordt het volk weer bijgepraat over de situatie en worden er weer wat broodkruimels naar de mensen geworpen, dan en dan gaan de scholen weer open, mogen de terrassen weer open, buiten sporten mag al wel (met afstand) , maar binnen nog niet, zwemmen mag, maar wel douchen en wc-bezoek thuis enz. Wie heeft dat in godsnaam verzonnen? Oh ja, er mag ook weer mondjesmaat bezoek plaatsvinden bij de ouderen in de verpleeghuizen, althans bij diegenen die het overleefd hebben.
Alles wel met maatregelen i.v.m. de door knappe koppen verzonnen 1,5 meter afstand. Nou, dat wordt een vetpot voor de horeca. En dan de waanzinnige maatregelen in de steden, strepen op de grond met eenrichtingsverkeer, zelfs een rotonde en mannetjes en vrouwtjes die het regelen.

Maar elke ‘versoepeling’ wordt steevast gevolgd door waarschuwingen en verdere bangmakerij, bijvoorbeeld voor de tweede golf die er aankomt. Ja, in Den Haag regeren ze tegenwoordig met een glazen bol. Vanaf 1 juni mag men weer in de trein, maar dan wel verplicht met een mondkapje. Hetzelfde mondkapje waarvan het RIVM zegt dat dit geen nut heeft en alleen maar schijnveiligheid biedt. Begrijpt u het nog?

Het ergste vind ik nog dat een groot deel van de medemens het allemaal als normaal accepteert, terwijl het helemaal niet normaal is. Zelfs de koning had in zijn toespraak de zin: niet normaal maken, wat niet normaal is.
Mensen, denk na en kom uit die angstmodus. Laten we weer normaal gaan doen en elkaar weer knuffelen en een hand geven.

David de Bree,
Dieren
david1949@hotmail.nl

Lees ook

Jongerenraad Rozendaal

ROZENDAAL – De jongerenraad van de gemeente Rozendaal komt woensdag 19 mei bijeen. De gemeente …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.