Home / Alle-Regiobode / Ik vind: Het coronatijdperk

Ik vind: Het coronatijdperk

Weer enkele weken verder in dit ingrijpende tijdperk en inmiddels zijn er een aantal versoepelingen toegepast. Weliswaar niet voor iedere beroepsgroep, maar toch.
We mogen weer op een terrasje zitten, maar dan wel op afstand van elkaar.
Behalve familie leden, want het virus is heel intelligent en weet precies wie er bij elkaar hoort en wie niet.

De WHO laat af en toe van zich horen en spreekt zichzelf regelmatig tegen, zo zouden mondkapjes en de 1,5 meter regeling niet effectief zijn , om een dag later te verklaren dat het toch wel zin zou kunnen hebben. De RIVM geeft aan dat mondkapjes schijnveiligheid bieden, maar ondertussen is het wel verplicht in het OV. Maar dan liever geen medische..
Ik weet niet wat ik hier van moet denken, maat iets klopt er niet.

Ook geeft de WHO aan dat de ontwikkeling van een vaccin tegen Corona minstens anderhalf jaar kost, maar wat schetst mijn verbazing? Minister de Jonge ondertekent samen met 3 andere landen een contract met AstraZeneca voor de levering van een mogelijk vaccin tegen het einde van het jaar. Huh? Is dat vaccin dan wel veilig? Is het dan wel voldoende getest?
Heeft hij ook gekeken met wie hij in zee gaat? . Maar de Jonge is zo trots als een pauw. Volgens hem zijn we dan pas echt beschermd tegen het Corona virus. Ja, net zo als de griepprik , werkt die zo goed? Zonder slachtoffers?
Ik weet niet hoe u er over denkt, maar ik hoef dat vaccin niet, want ik weet niet waar we ons mee laten inspuiten en ik wil geen proefkonijn zijn.

En dan de nieuwe wet, die ook zo vol trots wordt gepresenteerd als zijnde de redding. Hierin worden dus een aantal regels vast gelegd die onze vrijheden drastisch en voor langere tijd beperken. Zoals de 1,5 meter regel. En weer op straffe van een hoge boete als iemand zich er niet aan houdt. Waar zijn we in Gods naam mee bezig? Kunnen we het jaar 2020 resetten en weer normaal gaan doen?
En ondertussen heeft Rutte een vorm van dementie. In 1 van zijn eerste optredens spreekt hij over groepsimmuniteit , om nu te verklaren: daar heb ik nooit over gesproken.
Vreemd toch?

David de Bree, Dieren
david1949@hotmail.nl

Lees ook

Retrospectief: Woning voor de tuinbaas

Deze week kijken we naar de in 1903 gebouwde woning voor de ‘tuinbaas’ van Hof …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.