Home / Brummen-Regiobode / Herenboerderij Loenen viert eerste verjaardag

Herenboerderij Loenen viert eerste verjaardag

LOENEN – De leden van Herenboerderij Groote Modderkolk in Loenen vieren de eerste verjaardag van hun coöperatie. In het eerste jaar is er al veel gebeurd.

De 165 huishoudens met 310 gezinsleden genieten van lekker en gezond voedsel dat direct van het land naar hun bord gaat. Onder het motto ‘samen duurzaam voedsel produceren’ zorgen zij voor hun eigen gezonde groenten, eieren en vlees in goede verbinding met de natuur. De dieren hebben een heel goed leven op de Groote Modderkolk en de bodem wordt op een natuurlijke manier verbeterd.
In het eerste jaar hebben boerin Marleen en de leden veel opgebouwd: zij plantten een boomgaard met zestig soorten fruitbomen, legden een beregeningsinstallatie aan en bouwden een tunnelkas. Zij zorgden voor de koeien, varkens en kippen die in de weilanden lopen. In het tweede jaar gaan de Herenboeren vijftig soorten groenten oogsten.

De Herenboeren hebben de plannen voor viering van de eerste verjaardag aangepast aan de coronatijd: geen grote bijeenkomst, maar een mooie fietsroute langs alle akkers en weilanden die de Herenboeren in gebruik hebben. De leden van de Herenboererij wonen in de driehoek Apeldoorn – Zutphen – Arnhem hebben een nu een mooie gelegenheid om alle locaties en alle dieren te bezoeken.
Op woensdag 10 juni is er om 20.00 uur een digitale rondleiding. Op zaterdag 20 juni start om 10.00 uur weer de eerste echte rondwandeling over de Herenboerderij aan de Vrijenbergweg 24B in Loenen. Informatie over de rondleidingen is verkrijgbaar via grootemodderkolk@herenboeren.nl.

Lees ook

Koor Spirit zoekt dirigent

KLARENBEEK – Dirigent Lida Linderhof gaat het Klarenbeekse kerkkoor Spirit verlaten. 25 jaar geleden begon …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.