Home / Rheden-Regiobode / Glasvezelcampagne in De Steeg, Ellecom en Rozendaal gaat langer door

Glasvezelcampagne in De Steeg, Ellecom en Rozendaal gaat langer door

DE STEEG / ELLECOM – ROZENDAAL – De glasvezelcampagne in De Steeg, Ellecom en Rozendaal is verlengd. Inwoners krijgen tot 22 juni de tijd om zich aan te melden. De komende zaterdagen zijn er inloopmomenten voor meer informatie.

Het blijft nog even spannend of er glasvezel komt in De Steeg, Ellecom en Rozendaal. In maart startte Glasvezel buitenaf een glasvezelcampagne. Om glasvezel aan te kunnen leggen, moest 35 procent van de inwoners, per kern, vóór 16 mei een glasvezelabonnement afsluiten. Dit percentage is op dit moment nog niet gehaald. Gezien alle ontwikkelingen rondom het coronavirus is dat begrijpelijk, vindt Glasvezel buitenaf. Inwoners krijgen daarom tot 22 juni de tijd om zich alsnog aan te melden.

Glasvezel buitenaf ziet dat de behoefte aan snel internet groot is, maar begrijpt ook dat inwoners, gezien de ontwikkelingen, langer de tijd nodig hebben om een weloverwogen keuze te maken. Inwoners van De Steeg, Ellecom en Rozendaal kunnen zich alsnog inschrijven zonder extra aansluitkosten. Als op 22 juni voldoende aanmeldingen zijn binnengekomen, wordt er glasvezel aangelegd. Inwoners kunnen zich aanmelden voor glasvezel, door een abonnement voor internet, televisie en/of telefonie af te sluiten bij één van de vier dienstaanbieders: Caiway, Delta, Helden van Nu of Online.nl.

De afgelopen periode is lokaal veel werk verzet om het benodigde percentage te behalen. Diederik van Dam, projectleider bij Glasvezel buitenaf: “Inwoners, lokale ondernemers, de sportclub, natuurspeelplek en de muziekvereniging hebben zich erg ingezet voor de leefbaarheid van hun dorp. Ik ben dan ook blij dat we in de huidige tijd al mooie percentages zien. In De Steeg staat de teller op 20 procent, in Ellecom en Rozendaal is dat zelfs al 25 procent. Er komen nog dagelijks nieuwe aanmeldingen bij. We hebben er daarom alle vertrouwen in dat het benodigde percentage haalbaar is. Juist in de huidige situatie, waarin veel mensen nog thuis moeten werken of willen beeldbellen met familieleden, is er veel behoefte aan snel en stabiel internet. Het is een groot voordeel dat we online met elkaar in contact kunnen blijven.”

Glasvezel buitenaf verzorgt op zaterdagen 13 en 20 juni nog inloopdagen, waar bewoners terecht kunnen voor advies op maat of hulp bij het inschrijven. Hierbij houden de medewerkers zich aan de richtlijnen van het RIVM. Diederik van Dam: “Graag beantwoorden we vragen van inwoners op een persoonlijke manier. We zijn dan ook blij verschillende inloopdagen in de buitenlucht te kunnen organiseren.” Op 13 juni is de inloopdag in aan de Binnenweg in Ellecom, op 20 juni bij de Moestuin in Rozendaal, beide dagen van 10.00 tot 15.00 uur.

Lees ook

Jongerenraad Rozendaal

ROZENDAAL – De jongerenraad van de gemeente Rozendaal komt woensdag 19 mei bijeen. De gemeente …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.