Home / Brummen-Regiobode / Dementiezorg op locatie HOB en Onze Droom

Dementiezorg op locatie HOB en Onze Droom

BRUMMEN – De gemeente Brummen wil het pand aan de Meidoornlaan 18a en 18b verkopen aan Dagelijks Leven, een zorgorganisatie die hier een kleinschalige woonvoorziening wil realiseren. Dit betekent dat de huidige gebruikers van het pand, Harmonie Orkest Brummen en Ontmoeting Onze Droom, op zoek moeten naar een nieuwe locatie voor hun activiteiten.

De gemeente wil de panden graag verkopen om zo meer inkomsten te genereren. Dagelijks Leven was op zoek naar een perceel van ongeveer 2000 vierkante meters, in de nabijheid van het centrum, met parkeergelegenheid. Door de maatschappelijke bestemming van Meidoornlaan 18a en 18b bood dit voor beide partijen een mooie mogelijkheid.
Het college van Brummen heeft nu een principebesluit genomen, waarmee zij medewerking verleent aan Dagelijks Leven om plannen te maken voor een nieuw zorgcomplex voor dementiezorg op locatie. Uiteindelijk hopen beide partijen dat dit leidt tot een definitieve verkoop van de gemeentelijke gebouwen. De gemeente stelt onder andere de voorwaarde dat Dagelijks Leven de buurt betrekt bij haar plannen.

Dementiezorg

Dagelijks Leven heeft plannen voor een kleinschalige woonzorgvoorziening met intensieve 24-uur per dag zorg, bedoeld voor mensen met geheugenproblemen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. De wens is om 20 betaalbare studio’s te realiseren die geschikt zijn voor individuele bewoning. Daarnaast komen er woonkamers, een tuin, een ruimte voor dagbesteding en een professionele keuken waar elke dag vers wordt gekookt. Dit initiatief past binnen de Woonvisie van de gemeente Brummen. De vraag naar plaatsen voor dementerende ouderen in gemeente Brummen stijgt en zal de komende jaren naar verwachting alleen maar meer stijgen.

HOB en Onze Droom

Het pand aan de Meidoornlaan 18a en 18b is ooit gestart als een kinderdagverblijf. In de loop der jaren zijn er verschillende functies gehuisvest in het pand zoals een huisartsenpraktijk en andere medische voorzieningen. Een deel van het pand wordt nog gebruikt door het Harmonie Orkest Brummen (HOB). Samen met het HOB wordt gekeken naar de mogelijkheden voor een nieuwe locatie, meldt de gemeente.
In een ander deel van het pand heeft Stichting Onze Droom tijdelijk de mogelijkheid gekregen om een inloopkoffiehuis te openen. Destijds is overeengekomen dat deze mogelijkheid komt te vervallen bij de verkoop van het vastgoed. Gemeente Brummen en Dagelijks Leven geven Stichting Onze Droom de mogelijkheid om de komende tijd nog gebruik te blijven maken van het pand.

Lees ook

Missiekruis blijft in Klarenbeek op oude plek

KLARENBEEK – Het Missiekruis tegenover Het Boshuis, de voormalige parochiekerk van Klarenbeek, krijgt geen nieuwe …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.