Home / Doesburg-Regiobode / Burgemeester sluit drugspand in Drempt

Burgemeester sluit drugspand in Drempt

DREMPT – Burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst heeft de schuur aan de Zomerweg 62 in Drempt voor onbepaalde tijd gesloten. Hier werd vrijdag 8 mei een groot operationeel drugslab aangetroffen.

De burgemeester heeft het pand mede gesloten omdat de activiteiten die hier plaatsvonden een groot gevaar hadden kunnen opleveren voor de directe omgeving. In de schuur bevond zich een groot drugslab, waar crystal meth werd gemaakt. Drie mannen uit Colombia, de Verenigde Staten en Mexico zijn aangehouden. Zij maken waarschijnlijk deel uit van een grote internationale drugsbende.

Drugsactiviteiten tasten de openbare orde, veiligheid en volksgezondheid. Op basis van de Opiumwet kan de burgemeester optreden bij het aantreffen van soft- of harddrugs in een (bedrijfs)pand door een perceel, of op het perceel aanwezige panden, tijdelijk te sluiten. Als er verzwarende omstandigheden gelden, zoals in Drempt, kan dit zelfs voor onbepaalde tijd.

De gemeente Bronckhorst roept haar inwoners op scherp te zijn op illegale activiteiten. Signalen van een drugslab kunnen zijn: activiteiten op ongebruikelijke tijdstippen, onbekende voertuigen als bestel- of vrachtwagens, een chemische geur van anijs, amandel, aceton of ammoniak, jerrycans of blauwe vaten met chemicali├źn, afgeschermde deuren of ramen, afzuiginstallaties op het dak, overmatige beveiliging van camera’s, huurders die alleen contant of helemaal niet betalen, huurders die zich niet identificeren en afspraken niet vastleggen of een onlogische bedrijfsvoering, bijvoorbeeld geen klandizie of website.
“Wie deze signalen herkent, zich zorgen maakt over een verdachte situatie in de buurt of vermoedt dat er in zijn of haar omgeving druggerelateerde bedrijfsactiviteiten, verzoeken wij contact op te nemen met de politie”, aldus de gemeente Bronckhorst. Dit kan via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800 – 7000.

Foto: Melvin/Persbureau Heitink

Lees ook

Briljant paar Waander en Dinie ter Velde legt graag een kaartje

LOENEN – Samen aan de keukentafel een kaartje leggen, meestal een paar keer per dag. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.