Home / Brummen-Regiobode / Apeldoorn start groot project voor energiebesparing

Apeldoorn start groot project voor energiebesparing

GEM. APELDOORN – De gemeente Apeldoorn gaat huiseigenaren helpen om energie te besparen. Samen met het Regionaal Energieloket, energiecoöperatie deA en Energiek Apeldoorn organiseert de gemeente daarvoor dit jaar diverse acties. Zo maken huiseigenaren na de zomer kans op een cadeaubon waarmee ze gratis energiebesparende producten kunnen bestellen.

De Rijksoverheid heeft in 2020 extra geld gereserveerd voor gemeenten die huiseigenaren willen helpen met energiebesparing en daarmee de CO2-uitstoot te verminderen. Gemeente Apeldoorn ontvangt een rijkssubsidie van bijna 1,7 miljoen euro voor een pakket aan concrete maatregelen en activiteiten om huiseigenaren op weg te helpen naar een aardgasvrije toekomst. Dit pakket omvat gratis energieadviezen aan de hand van voorbeeldwoningen in verschillende wijken, cadeaubonnen voor gratis energiebesparende producten, een inkoopactie voor zonnepanelen en isolatie, de inzet van energieconciërges die helpen met energiebesparing en webinars en informatiebijeenkomsten met tips over energiebesparing.
Wethouder Maarten van Vierssen: “We zijn heel blij met de subsidie van het Rijk. Veel mensen zijn in deze tijd aan het klussen geslagen in huis of denken erover om dat te doen. Met deze praktische ondersteuning kunnen woningeigenaren aan de slag met het verduurzamen van hun huis. Dat is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook nog eens voor de portemonnee.”
Bovenstaande activiteiten worden in 2020 en in het eerste kwartaal van 2021 uitgevoerd.

www.energiekapeldoorn.nl

Lees ook

Chris Wolters Vrijwilliger van het jaar 2020

KLARENBEEK – Het bestuur van Klarenbeeks Belang heeft op maandag 19 april de uitreiking van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.