Home / Alle-Regiobode / Zoektocht naar Gelders Dorpshuis van het Jaar

Zoektocht naar Gelders Dorpshuis van het Jaar

REGIO – Omroep Gelderland gaat op zoek naar het Dorpshuis van het Jaar 2020. Welk dorpshuis is hét bruisend hart van het dorp? Net al voorgaande jaren strijden zes dorpshuizen om deze titel. Aanmelden is nu mogelijk.

Angelique Krüger doet voor Omroep Gelderland wederom verslag van de wedstrijd en gaat langs bij de zes finalisten. Tijdens zeven afleveringen, die in het najaar van 2020 worden uitgezonden, gaan de genomineerden de strijd met elkaar aan. De zes finalisten krijgen allemaal 750 euro. Het winnende dorpshuis krijgt daarbovenop nog 2.500 euro én de titel Dorpshuis van het jaar 2020.
Maar voor het zover is, kunnen alle dorpshuizen in Gelderland zich allereerst aanmelden voor de verkiezing. Een deskundige jury zal de aanmeldingen behandelen en zes finalisten kiezen. Sinds 14 april is het mogelijk om dorpshuizen aan te melden voor de verkiezing. De wedstrijd mag dan Dorpshuis van het Jaar heten, maar alle ontmoetingsplekken in Gelderland kunnen zich aanmelden. Aanmelden is mogelijk tot 1 juni en kan gemakkelijk via www.dorpshuisvanhetjaar.nl/aanmelden.

Voor de verkiezing wordt gezocht naar dé plek in een dorp of wijk in Gelderland waar mensen elkaar ontmoeten. Een plek voor en door inwoners. Ook dit jaar zijn er hoofdthema’s waarop de finalisten beoordeeld worden. Zo staat het thema ‘samendoen’ centraal in 2020. Dit kan over van alles gaan. Over verbindingen tussen jong en oud, verbindingen met minderheden of misschien heeft het dorpshuis wel een buurtmoestuin waar ook de voedselbank gebruik van mag maken? Elke manier van verbinden die vernieuwend is, kan een aanknopingspunt zijn om de interesse van de jury te wekken. Daarnaast wordt in 2020 ook de toegankelijkheid van een dorpshuis meegenomen in de beoordeling. Hoe toegankelijk is het dorpshuis voor mensen met een beperking? Bij een beperking kan het gaan om een fysieke, mentale, intellectuele of zintuigelijke beperking. Jan Troost zal als expert een bezoek brengen aan alle zes finalisten.

www.dorpshuisvanhetjaar.nl

Lees ook

Business & Shopping: Restaurant De Ruif in Rheden start De Ruif Markt

RHEDEN – Even niet uit eten of borrel op het terras. Dat is heel jammer, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.