Home / Alle-Regiobode / Verlengde maatregel: evenementen afgelast

Verlengde maatregel: evenementen afgelast

REGIO – Het was geen verrassing dat premier Mark Rutte dinsdag 21 april bekendmaakte dat de coronamaatregelen nog tot minstens 19 mei worden verlengd. Daarnaast kondigde hij aan dat alle evenementen tot 1 september niet door kunnen gaan. En dat heeft grote gevolgen. Ook in onze regio moet daarom een hele reeks aan grote en kleinere evenementen, markten en activiteiten worden afgelast.

Het wordt een stille zomer. In de regel is alles afgelast waarvoor een vergunnings- of meldingsplicht geldt. Voor bijeenkomsten waar deze plicht niet voor is, geldt nog steeds de anderhalvemeterregel.

Het verbod tot 1 september betekent niet alleen dat grote evenementen als Verrassend Doesburg, het Pinksterfestival in Brummen en de Loense Moandag niet door kunnen gaan. Het IJsselfeest in Dieren en Hoenderpop kunnen niet doorgaan, de Brummense Buiten Bios en buitenfilms van het Filmhuis in Doesburg waarschijnlijk evenmin.

Ook op het sportieve vlak stond er een flink aantal activiteiten en evenementen op de agenda. Denk aan de Keppelrun in Hoog-Keppel en de Vael Ouwe Toertocht in Dieren.
Maar ook het ONK Schaken, dat elk jaar duizenden mensen naar Dieren trekt.

En dan hebben we nog de culturele sector. Geen zomerconcerten van RIQQ op Middachten of kindervoorstellingen op de Pinkenberg.

Ook de avondvierdaagses gaan dit jaar niet door.

En dit is dan nog maar een kleine opsomming. De agenda voor deze regio telt voor de komende maanden honderden grotere en kleinere activiteiten, concerten en evenementen. Wellicht versoepelen de regels iets en kunnen in een later stadium kleinere bijeenkomsten wel doorgaan, maar dat blijft voorlopig nog wel even koffiedik kijken.

Lees ook

Een Stief Kwartiertje: Spagaat

Een van de grootste uitdagingen waarvoor de mensheid zich in de komende decennia gesteld ziet, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.