Home / Nieuws / Uitvoering eerste Ik buurt mee!-initiatieven van start

Uitvoering eerste Ik buurt mee!-initiatieven van start

GEM. RHEDEN – De eerste Ik buurt mee!-projecten binnen de gemeente Rheden hebben voldoende waardescheques gespaard en zijn van start gegaan. Wethouder Marc Budel ging woensdag 13 mei langs om een handje te helpen.

Inwoners van de gemeente Rheden kregen eind februari een waardecheque van 7,50 euro, die zij konden doneren aan de verschillende initiatieven die waren aangemeld bij Ik buurt mee! Bijna een kwart van de huishoudens heeft op één of andere manier actief deelgenomen. In Ellecom en Laag-Soeren was dat zelfs tussen de 35 en 40 procent. Er zijn 49 initiatieven aangemeld, waarvan 19 hun doel al behaald hebben. Deze initiatieven zijn inmiddels gerealiseerd of worden binnenkort gerealiseerd met het opgehaalde bedrag

Marc Budel bezocht op woensdag 13 mei een aantal projecten. De middag begon bij ’t Trefpunt in Velp met het symbolisch in ontvangst nemen van de bloembollen van meneer Brouwer van Marking. Dit bedrijf schenkt de bloembollen die ze, mede door corona, niet heeft kunnen verkopen aan initiatiefnemers die ze goed kunnen gebruiken.
Daarna bezocht de wethouder het initiatief voor de verfraaiing van de waterkant langs de Zwanensingel in Velp, waar hij hielp met het inzaaien van bloemzaden. Het laatste initiatief dat hij bezocht, was de plaatsing van een AED in de Rhedense buurt: Europalaan, De Del, Koningsland en De Hoge Kamp. De wethouder kreeg de eer om hier de eerste schroef aan te draaien.
Wethouder Marc Budel: “Het is geweldig om een bijdrage te mogen leveren aan deze fantastische initiatieven van inwoners. Wij zijn er ontzettend trots op dat inwoners massaal gebruik maken van het platform Ik buurt mee! om zelf initiatieven op te zetten of om deze te steunen. Met de cheques komen inwoners nog meer aan zet. De gemeente volgt met kennis, materialen en middelen.”

Ik buurt mee! is het platform voor inwonersinitiatieven van de gemeente Rheden. Op www.ikbuurtmee.nl kan iedereen een idee aanmelden, waarbij de spelregels eenvoudig zijn. Huishoudens van de gemeente ontvangen twee maal per jaar een waardecheque van 7,50 euro om initiatieven bij elkaar te sparen en uit te voeren. De waardecheque kan direct gedoneerd worden aan een initiatief óf bewaard worden als saldo op een eigen account. De accounthouder kan dan op elk moment aan één of meerdere initiatieven doneren. Het saldo blijft geldig tot 31 december van het daaropvolgende jaar. De volgende ronde van cheques is in het najaar.

Lees ook

Training Voluit Leven

REGIO – Inwoners van de gemeente Rheden kunnen dit najaar meedoen met de training Voluit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.