Home / Brummen-Regiobode / Rode Kruis-bingo vanaf het eigen balkon

Rode Kruis-bingo vanaf het eigen balkon

EERBEEK – Woningcorporatie Veluwonen en het Rode Kruis hebben woensdagochtend 20 mei bewoners van het appartementencomplex Papyrus in Eerbeek een gezellige en leerzame ochtend bezorgd. Het Rode Kruis heeft namelijk een educatieve bingo ontwikkeld om mensen tips te geven over veiligheid in en om het huis en over hun welbevinden. Veluwonen vond dat bewoners in deze tijd van corona wel wat afleiding konden gebruiken. En zo begon de samenwerking.

Twee vrijwilligers van het Rode Kruis stonden woensdag op het grasveld voor de appartementen waar de bewoners met hun bingokaart in de hand op hun balkon zaten of stonden. Er werden geen nummertjes afgeroepen, maar handige tips. Zo werd bijvoorbeeld de tip gegeven om bij een vlam in de pan nooit met water te blussen, maar met een deksel op de pan en de afzuigkap uit. Ook werd geadviseerd om ICE (in case of emergency) op je mobiel te zetten zodat in geval van nood altijd de familie bereikt kan worden.
Deze tips konden worden afgestreept op de bingokaart en natuurlijk was het spannend wie het eerst bingo zou hebben en de prijs, een handige Rode Kruis-beker, zou winnen. Veluwonen en het Rode Kruis vinden deze bingo zeker voor herhaling vatbaar.

Ook interesse in de Goed voorbereid bingo? Neem dan contact op met het Rode Kruis, Annelies Crama, acrama@rodekruis.nl

Lees ook

Vogels kweken meer in trek als huishobby

LOENEN – Zoals vele verenigingen heeft ook de vogelvereniging Vogelvreugd in Loenen te kampen met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.