Home / Doesburg-Regiobode / Koeien vast in Doesburgs moeras

Koeien vast in Doesburgs moeras

DOESBURG – Zondag 24 mei om 8.45 uur ‘s morgens werd de brandweer van Doesburg opgeroepen voor dier in nood. Er bleken maar liefst negen koeien in het moerasje bij de Koppenberch vast te zitten.

De dieren zaten tot ver over hun buik in de modder vast. Een brandweerwagen met laadkraan werd opgeroepen om te helpen de koeien uit het moeras te takelen. Op deze manier zijn er zes koeien uitgehaald, wat al een behoorlijk tijdrovende klus was. De drie overgebleven koeien lagen erg ver naar achteren, waardoor de kraan er niet bij kon. Hierop werd ten Dolle Grondverzet erbij gehaald om met een mobiele graafkraan te proberen op rijplaten en strobalen de overige drie koeien te bereiken en te bevrijden, samen met de brandweer.
Uiteindelijk rond een uur of twee waren alle koeien gered. De dieren waren door een afrastering van hun eigen weiland gegaan en één ervan liep op de dijk, de andere tien liepen nog in het grasland, deze zijn door de eigenaar weer naar huis gedirigeerd.

Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Ik vind: Onzalig plan

Op 7 januari kreeg ik door middel van een e-mail van inwoners, betrokken bij het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.