Home / Nieuws / Hek rond Oude Plataan om ongewenst bezoek buiten te houden
Melvin / Persbureau Heitink - .

Hek rond Oude Plataan om ongewenst bezoek buiten te houden

DIEREN – Attent Zorg en Behandeling heeft hekken geplaatst rondom verpleeghuis De Oude Plataan in Dieren. De maatregelen werden genomen na het paasweekend en moeten er voor zorgen dat ongewenst bezoek buiten de deur blijft.

“We doen dit niet omdat we het fijn vinden, maar het is een reactie van ons op wat er gebeurd is”, vertelt Dorinda van der Kamp, woordvoerster van Attent Zorg en Behandeling. “Tijdens het paasweekend is er een aantal incidenten geweest. Naasten van bewoners probeerden het verpleeghuis binnen te dringen en medewerkers zijn daarbij belaagd.” Ook probeerden mensen via ramen naar binnen te komen en was er via de ramen lichamelijk contact. Nadat herhaaldelijk waarschuwen geen effect had, ging Attent in gesprek met de cli├źntenraad, gemeente en politie om te kijken hoe zij de kwetsbare bewoners konden beschermen. Er werd besloten om tijdelijk hekken te plaatsen om de ongewenste bezoekers buiten de deur te houden.

De maatregelen bleven ook landelijk gezien niet onopgemerkt. Verschillende landelijke kranten en televisieprogramma’s besteedden aandacht aan de situatie bij het verzorgingstehuis. “Dat was wel even schrikken”, aldus de woordvoerster. ” We snappen dat het signaal niet fijn is, maar we konden niet anders. Slechts een handjevol mensen verpest het voor de rest. De hekken zijn echt een tijdelijke maatregel en we kijken hoe we zo spoedig mogelijk weer kunnen verdwijnen. We hebben gelukkig tot op heden geen coronabesmettingen of verdenkingen en dat willen we graag zo houden.”
Ondanks alle landelijke commotie is de sfeer in het verzorgingstehuis rustig. “Alle activiteiten binnen het huis gaan gewoon door en er wordt volop gevideobeld. De bewoners zijn gewoon met hun eigen ding bezig.”

Foto: Melvin/Persbureau Heitink

Lees ook

Bouw nieuw clubgebouw Scouting en Rhevak is gestart

RHEDEN – Scouting Rheden en Stichting Rhevak zijn gestart met de bouw van hun nieuwe …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.