Home / Doesburg-Regiobode / Drugslab opgerold in Drempt
Melvin / Persbureau Heitink - .

Drugslab opgerold in Drempt

DREMPT – Aan de Zomerweg in Drempt is vrijdagmiddag 8 mei rond 16.30 uur een inval gedaan door de Dienst Speciale Interventies (DSI) van de Politie. Er werd een enorm crystal meth-lab aangetroffen. Drie personen zijn aangehouden.

Vrijdagavond viel de politie binnen in een schuur van een boerderij aan de Zomerweg. Leden van de Dienst Speciale Interventies vielen met beschermingsmaskers binnen. Er werden drie personen aangehouden: een man van 19 uit Colombia, een man van 37 uit de Verenigde Staten en een 29-jarige Mexicaan zijn direct ingesloten voor verhoor.
Het crystal meth lab was vol in bedrijf en in de schuur werd naar schatting voor 10 miljoen euro handelswaarde aan crystal meth (en afgeleiden daarvan) aangetroffen. Kilo’s fabricaten en halffabricaten werden gevonden. Deze waarde zou op de markt kunnen oplopen tot een veelvoud van de handelswaarde.
Het chemische proces van het lab moest voorzichtig worden gestopt door medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). Zij zijn nog lange tijd bezig geweest om het lab veilig te laten stoppen en al het materiaal wat er lag af te voeren. De Landelijke Recherche gaat verder met het onderzoek.
Crystal meth – methamfetamine – is een vorm van amfetaminen. HEt wordt vooral in de Verenigde Staten veel gebruikt als partydrug en is zwaar verslavend.

Foto: Melvin/Persbureau Heitink

Lees ook

Belangrijke stap voor Zilvermuseum

DOESBURG – Het bestuur van Stichting Zilvermuseum Doesburg heeft op 9 november met Studio InHout …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.