Home / Doesburg-Regiobode / Digitale stadswandeling door Doesburg

Digitale stadswandeling door Doesburg

DOESBURG – Woensdagmiddag 6 mei verzorgt Historizon een virtuele lezing. Deze zogeheten webinar duurt van 15.00 tot 16.30 uur en gaat over de geschiedenis van Doesburg.

Historizon is organisator van reizen en dagtochten rond historische thema’s. Nu dit niet door kan gaan, staat er een virtuele lezing op het programma, die wordt ingevuld in samenwerking met HetHuisDoesburg. Stadsgids Margreet Frankot, kunsthistorica Maria Driessen van MarieDusart en Maarten Lindner van LiViPro Mediaproducties gaan het webinar verzorgen.
De webinar is een virtueel stadsbezoek aan Doesburg, in beeld gebracht door Maarten Lindner, van onder andere DoesburgTV. Margreet Frankot neemt het publiek mee naar de bijzondere monumenten in de middeleeuwse stad. Ze wordt op haar wandeling vergezeld door kunsthistorica Maria Driessen die een virtueel bezoek brengt aan het Lalique museum en Streekmuseum de Roode Tooren. Maria’s focus ligt daarbij op twee tijdgenoten: de kunstenaars René Lalique en de in Doesburg geboren Theodoor Colenbrander.

Colenbrander en Lalique Ze zouden elkaar ontmoet kunnen hebben: de in 1841 in Doesburg geboren Theodoor Colenbrander en de 19 jaar jongere René Lalique. Beiden kunstenaars. Beiden behorend tot de eerste generatie industrieel ontwerpers. Beiden overleden in mei. Colenbrander op 28 mei negentig jaar geleden in het dichtbij Doesburg gelegen Laag Keppel en Lalique op 1 mei 75 jaar geleden in Parijs. Colenbrander de man met de fabuleus rijk gedecoreerde, kleurrijke keramiek en tapijten en Lalique met die onwaarschijnlijk sierlijke sieraden en prachtig glaswerk. Werk van Colenbrander is in Doesburg te zien in Streekmuseum de Roode Tooren en Lalique heeft zijn eigen museum in de Gasthuisstraat.

Aanmelden voor de lezing kan via historizon.nl/event/wandel-door-doesburg. De kosten bedragen 4.95 euro per computeraansluiting.

Lees ook

Bouw nieuw clubgebouw Scouting en Rhevak is gestart

RHEDEN – Scouting Rheden en Stichting Rhevak zijn gestart met de bouw van hun nieuwe …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.