Home / Brummen-Regiobode / Bloemen leggen op 13 april

Bloemen leggen op 13 april

BRUMMEN – Vorige week, op maandag 13 april, legden burgemeester Alex van Hedel van de gemeente Brummen en de heer Van Sytzama bloemen bij het oorlogsmonument bij het gemeentehuis in Brummen. Hiermee herdachten zij het oorlogsdrama dat plaatsvond op 13 april 1945. Bij Groot Engelenburg zijn toen zes mannen gefusilleerd door de Duitsers. Ook hing deze dag de vlag halfstok.
In het kader van 75 jaar bevrijding was er extra aandacht voor dit drama, maar dat wil niet zeggen dat deze dag in andere jaren in stilte voorbij gaat. Mevrouw Reussink – Koerselman en mevrouw Bennink – Jansen leggen elk jaar een bloem bij het monument, om 8.00 uur ‘s ochtends, het moment dat de fusillade plaatsvond. Voor hen deden hun ouders dat, zij zetten de traditie voort. Ook hangt elk jaar op het gemeentehuis de vlag halfstok, ter nagedachtenis van de slachtoffers van 13 april.
De dames leggen overigens ook op 4 mei een krans.

Lees ook

Uit de bocht gevlogen

TONDEN – Zaterdag 14 november rond 13.50 uur vond op de kruising van de Langedijk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.