Home / Brummen-Regiobode / Bibliotheken in Brummen en Eerbeek weer open

Bibliotheken in Brummen en Eerbeek weer open

BRUMMEN / EERBEEK – De bibliotheken in Brummen en Eerbeek zijn sinds maandag 18 mei weer open. Alle voorbereidingen zijn getroffen om veilig en verantwoord het publiek te kunnen ontvangen. Voorlopig zijn de bibliotheken op werkdagen geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur.

“Als Bibliotheek zijn wij natuurlijk heel verheugd om weer open te mogen gaan. Op de eerste dag druppelden de mensen al binnen, ze vonden het fijn zelf weer door de bibliotheek te kunnen lopen om een boek uit te zoeken. We hebben onze werkwijze aangepast in de vestigingen. We gaan werken met een routing en met mandjes bij de deur”, legt directeur Mirjam Wijers uit. Bezoekers kunnen alleen naar binnen op vertoon van hun pas. Ouders en kleine kinderen tellen als één persoon, kinderen die zelfstandig een boek kunnen uitzoeken, kunnen zonder begeleiding naar binnen.
Ook voor de medewerkers is er het een en ander veranderd. Zo zetten ze teruggebrachte boeken eerst drie dagen in ‘quarantaine’ voor ze opnieuw de kasten ingaan. De medewerkers dragen oranje hesjes met de tekst ‘pas op: zwenkt uit! Houd 1,5 meter afstand!’

Lees ook

Workshop over inclusie

GEM. APELDOORN – Omdat de oudejaarsborrel niet door kan gaan, houdt de Apeldoornse fractie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.