Home / Nieuws / Wethouder bezoekt getroffen horecaondernemer

Wethouder bezoekt getroffen horecaondernemer

RHEDEN – Wethouder Ronald Haverkamp van de gemeente Rheden bracht onlangs een bezoek aan partycentrum Ons Huis in Rheden. Eigenaar Nico Brouwer is één van de vele ondernemers in de horeca die momenteel hard worden getroffen door de coronacrisis.

Ons huis is een echt Rhedens familiebedrijf. Nico Brouwer nam het over van zijn vader Harry. De coronacrisis maakt dat ook deze ‘Rhese’ ondernemer moet kijken naar creatieve oplossingen en andere inkomstenbronnen, net als veel andere (horeca)ondernemers.
Na de aankondiging van de maatregelen van het Rijk is Nico Brouwer gelijk begonnen met het thuisbezorgen van maaltijden. De interesse bij de gasten is er, zo blijkt. Ons Huis verkoopt sinds de start van de bezorgservice gemiddeld 250 maaltijden per week. Nico Brouwer geeft aan dat de nieuwe tak van sport niet alle gederfde inkomsten compenseert, maar dat het wel enige verlichting geeft. Het bezorgen van maaltijden is een vak apart. De maaltijden moeten op tijd en warm worden bezorgd. De betalingen gaan via het zogenaamde Tikkie. De besteller krijgt via WhatsApp een link om online te betalen.

Wethouder Ronald Haverkamp: “Ik zie van dichtbij hoe ondernemers op een positieve en creatieve manier bezig zijn om te blijven ondernemen in deze moeilijke tijd. Ondernemers halen alles uit de kast om hierdoor heen te komen. Mijn oproep aan onze inwoners is dan ook: ga vooral lokaal inkopen doen! Doe je boodschappen bij de lokale slager, bloemist en groenteman. Het is juist nu belangrijk om de lokale ondernemer te steunen.”

Lees ook

Taalontwikkeling stimuleren met DigiTaalThuis

EERBEEK – Ouders van kinderen in groep 1 en 2 van Kindcentrum Sterrenbeek in Eerbeek …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.