Home / Nieuws / Reconstructie Oostparterre tuinen Middachten gaat verder

Reconstructie Oostparterre tuinen Middachten gaat verder

DE STEEG – Ook kasteel Middachten heeft de nodige maatregelen moeten nemen rondom het coronavirus. De Faunadag, alle groepsrondleidingen, B&B-overnachtingen en andere activiteiten tot en met mei zijn gecancelled. Een klein gedeelte van het personeel werkt vooralsnog op Middachten zelf door. Zo kan de renovatie van de Oostparterre, het tuinonderhoud en de voorjaarsschoonmaak van het kasteel doorgaan.
Bij de Oostparterre zijn onlangs de fundamenten voor de zandstenen trapleuningen opgemetseld. Vorige week werden de kolossale zandstenen na ruim 50 jaar weer teruggeplaatst op hun oude plek in de tuin. Het wordt een hele puzzel om de juiste steen op de juiste hoogte en juiste plek te krijgen, maar dankzij de vaklieden en de deskundige begeleiding vanuit Middachten gaat het lukken. Hierna zal de parterre zelf worden gespit en ingezaaid en de paden afgestrooid. De medewerkers van Middachten we hopen dat de tuinen deze zomer weer open kunnen en iedereen hier weer van kan genieten.

Lees ook

Planten en bomen uitgedeeld voor beplantingsprojecten Brummen

GEM. BRUMMEN – Het buitengebied van de gemeente Brummen wordt vanaf dit najaar verfraaid met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.