Home / Brummen-Regiobode / Keurmerk Opvang voor De Kuipershoek

Keurmerk Opvang voor De Kuipershoek

KLARENBEEK – De Kuipershoek in Klarenbeek heeft het Keurmerk Opvang gekregen. Dat meldt het de dierenopvang trots op haar website.

Het Keurmerk Opvang beoordeelt de kwaliteit van de tijdelijke opvang van gezelschapsdieren in opvangcentra met oog op dierenwelzijn en bemiddeling. Daarbij wordt gelet op zaken als hygiëne, de gezondheid en het welzijn van de dieren. Het behalen van het keurmerk laat zien dat De Kuipershoek professioneel te werk gaat en het dierenwelzijn op een hoog peil heeft staan. Zo wordt onnodige stress bij de dieren voorkomen en blijven de dieren zo gezond mogelijk.
Het keurmerk is sinds het bestaat, nu zo’n vijf jaar, door 35 opvangcentra aangevraagd. 21 van deze centra hebben het keurmerk gekregen, waaronder 15 opvangcentra van de Dierenbescherming. Het gaat dan niet alleen om de opvang van honden en katten, maar ook van konijnen, cavia’s, fretten en andere knaagdieren. De uitvoering van het keurmerk ligt in handen van een onafhankelijke, certificerende instelling: Verin.

Mensen die graag een dier willen adopteren uit het asiel, kunnen aan het Keurmerk Opvang zien dat ze met een professioneel asiel te maken hebben, waar de zaakjes goed geregeld zijn. Maar ook gemeenten zijn erbij gebaat. In Nederland is de opvang van zwervend aangetroffen huisdieren primair een taak van gemeenten. Zij besteden deze taak meestal uit aan een opvangcentrum. Bij een dierenopvang met het keurmerk weten ze dat er sprake is van een professionele bedrijfsvoering.

Dierenbescherming heeft de opvangcentra opgedragen om maatregelen te nemen tegen het coronavirus en daarom is dus ook De Kuipershoek momenteel gesloten. Er wordt alleen gewerkt op afspraak via tel. 088-8113650 of asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl. Mensen die een dier willen adopteren, kunnen zich aanmelden via de website.

Lees ook

Workshop over inclusie

GEM. APELDOORN – Omdat de oudejaarsborrel niet door kan gaan, houdt de Apeldoornse fractie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.