Home / Alle-Regiobode / Business & Shopping: Monuta Dieren biedt drive through condoleance

Business & Shopping: Monuta Dieren biedt drive through condoleance

DIEREN – Vanaf dinsdag 14 april biedt Monuta drive through condoleances aan in Dieren. Vanuit de auto kunnen mensen hun laatste groet brengen aan de overledene en hun medeleven betuigen aan de naaste familie. Monuta geeft op deze manier nabestaanden toch de mogelijkheid om een condoleance te organiseren. Zo kan iedereen die dat wenst afscheid komen nemen.

“We vinden het een fijne gedachte dat een familie toch een condoleance kan organiseren, waarbij vanuit de auto een laatste groet gebracht kan worden. Buren, vrienden en collega’s hebben nu meestal geen kans om nog afscheid te nemen en de naaste familieleden te condoleren. Zo kun je ineens je sportmaatje niet meer zien of is er ineens een lege stoel op de werkplek. Voor het rouwproces is het goed om afscheid te kunnen nemen. Daarom vinden we dat iedereen, ook in deze tijd, de kans moet krijgen in deze tijd om persoonlijk afscheid te nemen. Op afstand, maar wel dichtbij,” zegt Ben Roelofs van Monuta Dieren.

“Nabestaanden beleven een uitvaart anders dan hoe zij het wellicht gewenst hadden door de coronamaatregelen die er momenteel gelden”, legt collega Rowan Baank uit. “Bij een uitvaart mogen door de maatregelen maximaal 30 mensen aanwezig zijn. Tussen de genodigden moet een afstand van minimaal 1,5 meter gehouden worden. Lichamelijk contact wordt afgeraden. Met name de condoleance na een dienst is nu niet meer mogelijk. Dit heeft allemaal impact op hoe een uitvaart wordt beleefd door de nabestaanden en een ieder die een band had met de overledene.”

Monuta Dieren heeft, door de ligging en ruimte, een goede mogelijkheid om een drive through condoleance te organiseren, ook voor nabestaanden die verder geen gebruikmaken van de faciliteiten van Monuta. “We overleggen graag welke mogelijkheden er zijn, bijvoorbeeld met of zonder de naaste familie”, aldus Roelofs en Baank. Monuta is van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar via tel. 0313 – 415080 en dieren@monuta.nl.

Lees ook

Retrospectief: Hotel Brinkhorst in Ellecom

Ellecom had in de negentiende eeuw grote aantrekkingskracht op toeristen. Vakanties speelden zich in die …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.