Home / Rheden-Regiobode / Burgemeester sluit drugspand in Velp

Burgemeester sluit drugspand in Velp

VELP – Burgemeester Carol van Eert heeft woensdag 8 april, opdracht gegeven voor het sluiten van een woning aan de Emmastraat 39b in Velp. De woning gaat voor de periode van twee maanden op slot. Op dit adres vond de politie op 3 maart dit jaar een grote hoeveelheid soft- en harddrugs, waaronder meer dan 500 XTC-pillen. Ook is er een vuurwapen gevonden.

De gemeente Rheden maakt, net als andere gemeenten in deze regio, gebruik van de mogelijkheden die de wet biedt. Hierdoor kan de burgemeester woningen, erven en lokalen sluiten als er drugs wordt gevonden. De woning aan de Emmastraat gaat voor twee maanden dicht. Met de sluiting wil burgemeester Carol van Eert een einde maken aan de bekendheid van het adres als drugsadres en de rust in de omgeving terugbrengen. De sluiting zorgt er ook voor dat het weer prettiger wonen is in de buurt en dat bewoners zich veiliger voelen.
“Drugshandel is een slechte manier om te proberen snel geld te verdienen”, zegt Van Eert. “Dit heeft heel veel nare gevolgen. Ook in tijden van corona gaan we door met de bestrijding van drugscriminaliteit. En als daarvoor het sluiten van een pand nodig is, dan doen we dat. Ik hoop dat de buurtbewoners zich weer snel veilig voelen in hun eigen straat.”

Burgemeester Carol van Eert roept inwoners op om de politie te bellen als zij een verdachte situatie zien of horen. “Meldingen van verdachte situaties zijn heel belangrijk. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, maar ook om de politie te helpen bij de opsporing van de criminelen die achter de drugscriminaliteit of hennepkwekerijen zitten.”
Mensen die hun huis verhuren, moeten zich bewust zijn van de eventuele risico’s. De verhuurder is verantwoordelijk voor wat er in zijn huis gebeurt, dus ook voor eventuele illegale praktijken. Daarom is het verstandig dat verhuurders zich verdiepen in het werk, inkomen en de historie van de huurder, adviseert de gemeente Rheden. Ook het opstellen van een goed huurcontract en het maken van afspraken over periodieke controles van de woning is aan te raden. Het is belangrijk dat verhuurders die illegale activiteiten vermoeden, direct de politie inschakelen.

Lees ook

Textiel Race Mauritiusschool

RHEDEN – Groep 6 van de Mauritsschool in Rheden doet mee aan de Textiel Race. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.