Home / Nieuws / Zutphens Barok Ensemble speelt Puur Natuur in Ellecomse Dorpskerk – AFGELAST

Zutphens Barok Ensemble speelt Puur Natuur in Ellecomse Dorpskerk – AFGELAST

ELLECOM – Het Zutphens Barok Ensemble speelt zondag 15 maart in de Dorpskerk in Ellecom. Vanaf 15.30 uur kan het publiek genieten van het programma Puur Natuur. De toegang is gratis, er wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Het Zutphens Barok Ensemble ging voor dit programma op zoek naar ‘aansprekende, verstaanbare muziek, waarin de melodie het te zeggen heeft’. Dit vonden zij bij Heinichen en Graupner, in hun tijd spraakmakende componisten, die gebruik maken van een wel heel pastoraal klinkend instrument: de chalumeau. Ook late werken van Telemann worden gespeeld, evenals het dramatische ballet Don Juan van Gluck.
Het Zutphens Barok Ensemble legt zich toe op een historische manier te spelen. Het ensemble voert muziek uit die is geschreven in de periode tussen 1600 en 1800 op (kopieën van) instrumenten die in die tijd gebruikelijk waren en in een historische lage stemming. De blaasinstrumenten hebben slechts enkele kleppen en de strijkers spelen met een barokstok op darmsnaren. De leden zijn gevorderde amateurs, enkelen hebben een professionele achtergrond. Het ensemble staat onder leiding van barokvioliste Elin Eriksson.

www.zutphensbarokensemble.nl

Lees ook

Vrijwilligers Speelotheek in Dieren openen enthousiast weer de deuren

DIEREN – Tot grote vreugde van de vrijwilligers heeft de Speelotheek in Dieren heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.