Home / Rheden-Regiobode / Zilveren Zondag over langzamer leven

Zilveren Zondag over langzamer leven

DIEREN – Tijdens haar interactieve lezing voor de Zilveren Zondag neemt auteur Yvonne Mol deelnemers mee naar een leven met minder haast. Aan de hand van aansprekende anekdotes zal zij laten zien hoe eenvoudig het is om te kiezen voor een langzamer leven. De lezing is op zondag 8 maart, om 14.30 uur en vindt plaats in De Bundel in Dieren.

Senioren hebben tegenwoordig regelmatig te maken met volle agenda’s en haast. Doordat er van verschillende kanten continu een beroep op hen wordt gedaan, voelen zij zich meer dan ooit overweldigd door drukte en verplichtingen. Yvonne Mol laat tijdens haar lezing zien dat langzamer leven in een snelle wereld kan. Een leven weg van hectiek en stress, waarin ruimte vrijkomt voor rust, vrijheid en richting.

Yvonne Mol (1975) is schrijfster. Stap voor stap vertraagde zij haar hectische bestaan tot een fijner en gezonder leven. Via haar blog, www.langzamer-leven.nl, voorziet zij haar lezers al enkele jaren van tips om minder te doen, anders te denken en daardoor meer te bereiken. Met het boek dat zij over dit onderwerp schreef, vertelt ze nu het complete verhaal.

Op de tweede zondag van de maand verzorgen Cultuurbedrijf RIQQ, Bibliotheek Veluwezoom, Filmhuis Dieren en Boekhandel Jansen en de Feijter om beurten een inspirerende middag voor ouderen. Denk hierbij aan een film, een lezing of een voorstelling. Het uitgangspunt van de Zilveren Zondag is om elkaar te ontmoeten, mee te doen aan kunst en cultuur, hierin te verdienen en er kennis over uit te wisselen. Hiervoor zoeken de genoemde partners steeds weer naar locaties die voor ouderen goed toegankelijk zijn.

Lees ook

Concert in Dorpskerk

RHEDEN – Zondag 26 september geven Thea Riesebos en Maud Sauer een concert met orgel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.