Home / Rheden-Regiobode / Winkels met levensmiddelen mogen zondag langer open

Winkels met levensmiddelen mogen zondag langer open

GEM. RHEDEN – Winkels die etenswaren verkopen voor de eerste levensbehoefte mogen de komende drie zondagen langer open. Dat heeft het college van de gemeente Rheden zaterdag 21 maart besloten. Winkels als een supermarkt, groenteman, slager en bakker mogen op zondag om 8.00 uur openen in plaats van 12.00 uur. De sluitingstijd op zondag blijft 19.00 uur.

De coronacrisis zorgt ervoor dat winkels in de voedselketen te maken krijgen met een intensievere aanloop van consumenten. Langere openingstijden zorgen voor meer spreiding van klanten en medewerkers. De extra drukte zorgt soms ook voor lege schappen. Van een aantal winkeliers kwam de vraag om op zondag langer open te mogen zijn. Daarom heeft het college besloten de openingstijden voor de komende drie zondagen, te weten 22 maart, 29 maart en 5 april te verruimen. Deze extra openstelling voor de zondagochtend stopt in elk geval na de crisis en de openstelling gaat dan weer terug naar de oorspronkelijke tijd .

In verband met het coronavirus zijn er door het Rijk cruciale beroepsgroepen benoemd. De winkels die voorzien in de eerste dagelijkse levensbehoefte behoren tot die doelgroep omdat onder andere zij de samenleving draaiende houden. Wel zijn de winkeliers nog een keer nadrukkelijk gewezen op de landelijke richtlijnen rond het coronavirus en de verantwoordelijkheid naar de medewerkers toe. Als de situatie erom vraagt, kan het college de openingstijden weer wijzigen.

Lees ook

Bouw nieuw clubgebouw Scouting en Rhevak is gestart

RHEDEN – Scouting Rheden en Stichting Rhevak zijn gestart met de bouw van hun nieuwe …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.