Home / Doesburg-Regiobode / Wie helpt mondkapjes maken?

Wie helpt mondkapjes maken?

DOESBURG – In het weekend kwam er vanuit de zorgcentra in Doesburg de vraag naar mondkapjes. Zoals bekend is er een schreeuwend tekort. De medische kapjes zijn uiteraard eerst voor de ziekenhuizen bestemd, maar ook zorgcentra en thuiszorg mensen willen graag zichzelf en de cliënten zoveel mogelijk beschermen. Dit bracht Ineke van Elk op het idee om zelf mondkapjes te gaan maken en doet een oproep aan iedereen die kan en wil helpen. Ze heeft inmiddels een aantal aanmeldingen binnen, maar hoe meer mensen meedoen, hoe beter natuurlijk.
Daarnaast is er een oproep voor stof. De mondkapjes moeten worden gemaakt van katoen dat op 90 kan worden gewassen. Wie dat nog heeft liggen, kan dit bijdragen. Daarnaast wordt er een bankrekening geopend voor giften waar materiaal van kan worden gekocht.

ccjvanelk@hotmail.com

Lees ook

Boek over Theo Colenbrander uitgebracht

DOESBURG – Onlangs heeft de historische vereniging Stad en Ambt Doesborgh / Streekmuseum De Roode …

One comment

  1. Marion Maassen Lodewijks

    Ik beschik over ‘n goede naaimachine en wil me aanmelden om mondkapjes te maken,
    Ik woon in Velp.
    Graag hoor ik van jullie.

    Groet,Marion Maassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.