Home / Brummen-Regiobode / Verbindingwegen A1 afgesloten op 8 maart

Verbindingwegen A1 afgesloten op 8 maart

REGIO – Rijkswaterstaat sluit op zondag 8 maart tussen 6.00 en 21.00 uur de verbindingswegen richting Deventer af in de knooppunten Beekbergen en Azelo. Ook is de A1 tussen Twello en Deventer volledig afgesloten. Dit is nodig zodat de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie een V1 bij Deventer veilig kan verwijderen. De V1 is ontdekt bij graafwerkzaamheden voor de verbreding van de A1. Het verkeer moet rekening houden met ernstige verkeershinder en een vertraging die kan oplopen tot 30 minuten.
Bij werkzaamheden voor de verbreding van de A1 zijn vorig jaar restanten van een V1 gevonden in een weiland tussen Deventer en Wilp. Een V1 is een onbemand straalvliegtuig met springstof, dat veelvuldig is gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Om de V1 veilig te verwijderen hebben de gemeenten Deventer en Voorst besloten om in een cirkel van 1400 meter het gebied rond de V1 te ontruimen. Hiervoor moet Rijkswaterstaat de verbindingswegen richting Deventer in de knooppunten Beekbergen en Azelo afsluiten. Ook moet de A1 tussen Twello (afslag 22) en Deventer (afslag 23) in beide richtingen worden afgesloten. Daarnaast moet ook de IJssel tussen kilometerraai 941.100 tot en met 943.200 volledig worden gestremd voor het scheepvaartverkeer.
Omleidingsroutes worden ter plaatse met gele borden langs de weg aangegeven.

Lees ook

Nieuwe tenue voor Oeken 3

BRUMMEN – Het nieuwe vv Oeken 3 team heeft op een trainingsochtend van sponsor De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.