Home / Rheden-Regiobode / Velp voor Oranje schrapt alle activiteiten

Velp voor Oranje schrapt alle activiteiten

VELP – Oranjevereniging Velp voor Oranje heeft besloten alle herdenkingen en vieringen rond 16 april te schrappen. Op advies van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen worden ook de festiviteiten van Koningsdag geannuleerd.

De viering van 75 jaar bevrijding stond hier in de regio gepland voor zaterdag 18 april. Keep Them Rolling, de vereniging van liefhebbers van oude legerauto’s, zou in Rozendaal starten met een bevrijdingsrit door de gemeente Rheden. Voor de doorkomst door Velp had Velp voor Oranje een programma samengesteld. Zowel de bevrijdingsrit als de festiviteiten in Velp gaan niet door.

Daarnaast is, op advies van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen, besloten de festiviteiten op Koningsdag te annuleren. Dit betekent dat de grote rommelmarkt niet door kan gaan. Marktmeester Johan Thijsse: “Of de Koningsmarkt later in het seizoen alsnog wordt gehouden is onzeker. We wachten eerst rustig af hoe de corona-epidemie zich ontwikkelt.”
Velp voor Oranje wil de verjaardag van onze Koning echter niet ongemerkt voorbij laten gaan en denkt na over manieren om dee dag toch een feestelijk tintje mee te kunnen geven. “Denk bijvoorbeeld aan massaal de vlag uit te hangen, bloemen te brengen naar mensen in de zorg of bij politie en brandweer, een auto met muziekinstallatie door de straten te laten rijden. Het zijn maar enkele ideeën, maar Velp voor Oranje staat open voor ideeën om deze Koningsdag toch enigszins feestelijk te kunnen vieren. Suggesties zijn meer dan welkom”, zegt voorzitter Gety Hengeveld van de Velpse oranjeverenging. Ideeën daarover kan iedereen mailen aan info@velpvoororanje.nl. Toch maakt de oranjevereniging voorlopig nog geen nieuwe plannen. “We wachten rustig af hoe de komende maanden verlopen. Ondertussen wensen we iedereen het allerbeste toe. En we verheugen ons erop jullie over enige tijd weer hartelijk te kunnen begroeten met een ferme handdruk!”

De bevrijdingsrit is inmiddels verplaatst naar zaterdag 29 augustus, Velp voor Oranje bekijkt of er mogelijkheden zijn om enkele onderdelen van het Bevrijdingsfeest te verplaatsen naar datzelfde weekend. Zo is er op deze dag in ieder geval de feestelijke vuurwerkshow.

www.velpvoororanje.nl
www.velpvoororanje.org

Lees ook

Meet and Greet met de PvdA

RHEDEN – Woensdag 2 december om 20.00 uur houdt de PvdA Rheden een digitale Meet …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.