Home / Doesburg-Regiobode / Veel minder restafval in Doesburg

Veel minder restafval in Doesburg

DOESBURG – Inwoners van Doesburg hebben in 2019 alle landelijke doelstellingen op het gebied van afval ruimschoots behaald. Zij hebben vorig jaar per persoon 50 kilo minder restafval weggebracht. Gemiddeld werd er maar 1 keer in de 3 weken een zak restafval aangeboden.

In 2019 is in Doesburg gestart met gespiegeld inzamelen. Groenafval en plastic worden aan huis ingezameld. Inwoners brengen hun restafval zelf naar de ondergrondse containers in de buurt. Met een pasje kan hier de zak restafval, tegen betaling achteraf, worden aangeboden. Het nieuwe recycleplein, de realisatie van drie milieustraatjes en een gemeentelijke dekking met ondergrondse containers moeten bijdragen aan een betere afvalscheiding en minder restafval. Deze doelen zijn ruimschoots gehaald.

Het gespiegeld inzamelen heeft het verwachte resultaat opgeleverd. In 2019 hebben de inwoners van Doesburg meer waardevolle grondstoffen gescheiden en is de hoeveelheid restafval substantieel afgenomen. Het aangeboden restafval ging van 132 kilo in 2018 naar 84 kilo in 2019. Dit voldoet aan de landelijke doelstelling van maximaal 100 kilo per persoon per jaar. Inwoners van Doesburg zijn hun afval in 2019 beter gaan scheiden en hebben daarmee een scheidingspercentage van 78 procent weten te bereiken. Hiermee voldoen zij aan de landelijk scheidingsdoelstelling van 75 procent.

In 2019 hebben de inwoners van Doesburg 89.676 keer een zak met restafval bij een ondergrondse container aangeboden. Met ongeveer 5.250 huisaansluitingen betekent dit de Doesburgse inwoners gemiddeld slechts één keer in de drie weken een zak met restafval bij een ondergrondse container aanbieden.

Lees ook

Online Walk en Talk

DOESBURG – Donderdag 29 juli is er een online bijeenkomst van Walk & Talk, verzorgd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.