dinsdag 28 september 2021 | WEEK 39 |
HomeDoesburg-RegiobodeVeel minder restafval in Doesburg

Veel minder restafval in Doesburg

DOESBURG – Inwoners van Doesburg hebben in 2019 alle landelijke doelstellingen op het gebied van afval ruimschoots behaald. Zij hebben vorig jaar per persoon 50 kilo minder restafval weggebracht. Gemiddeld werd er maar 1 keer in de 3 weken een zak restafval aangeboden.

In 2019 is in Doesburg gestart met gespiegeld inzamelen. Groenafval en plastic worden aan huis ingezameld. Inwoners brengen hun restafval zelf naar de ondergrondse containers in de buurt. Met een pasje kan hier de zak restafval, tegen betaling achteraf, worden aangeboden. Het nieuwe recycleplein, de realisatie van drie milieustraatjes en een gemeentelijke dekking met ondergrondse containers moeten bijdragen aan een betere afvalscheiding en minder restafval. Deze doelen zijn ruimschoots gehaald.

Het gespiegeld inzamelen heeft het verwachte resultaat opgeleverd. In 2019 hebben de inwoners van Doesburg meer waardevolle grondstoffen gescheiden en is de hoeveelheid restafval substantieel afgenomen. Het aangeboden restafval ging van 132 kilo in 2018 naar 84 kilo in 2019. Dit voldoet aan de landelijke doelstelling van maximaal 100 kilo per persoon per jaar. Inwoners van Doesburg zijn hun afval in 2019 beter gaan scheiden en hebben daarmee een scheidingspercentage van 78 procent weten te bereiken. Hiermee voldoen zij aan de landelijk scheidingsdoelstelling van 75 procent.

In 2019 hebben de inwoners van Doesburg 89.676 keer een zak met restafval bij een ondergrondse container aangeboden. Met ongeveer 5.250 huisaansluitingen betekent dit de Doesburgse inwoners gemiddeld slechts één keer in de drie weken een zak met restafval bij een ondergrondse container aanbieden.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

Brandweer Doesburg neemt afscheid van Rudi Polman

DOESBURG - Tijdens de oefenavond heeft brandweer Doesburg na 27 afscheid genomen van brandweerman Rudi Polman. Na een ludieke oefening werden hij en zijn...

Brandweer redt cavia uit speeltoestel in Velp

VELP - Vrijdagmiddag 17 september rukte de brandweer in Velp uit naar Nieuwstraat voor een dier in nood. Ter plaatste bleek het te gaan...

Kunst (uit) Dieren in Dorpshuis Rheden

RHEDEN - Drie deelnemers van Kunst bij de Buren in de wijk Dieren Noord-Oost maken nu een uitstapje naar Rheden. Joke Gabriël, Gea Wissels...

Quirijn Waaijenberg met nationale selectie naar EK crosstriathlon

DIEREN - Quirijn Waaijenberg uit Dieren neemt zondag 26 september met de nationale selectie deel aan de Europese Kampioenschappen Crosstriathlon. De wedstrijd vindt plaats...
- Advertisment -