Home / Algemeen / Thriller Dark Water, Pavarotti en Leonard Cohen bij Filmhuis Dieren

Thriller Dark Water, Pavarotti en Leonard Cohen bij Filmhuis Dieren

DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont vrijdag 6 maart om 20.00 uur de ijzingwekkende thriller Dark Waters. Dinsdag 10 maart zijn er twee films, in de matinee om 14.30 uur de documentaire Pavarotti en in de avond om 20.00 uur de documentaire Marianne & Leonard: Words of Love. Alle films zijn te zien in schouwburg Theothorne in Dieren.

In Dark Waters (foto) probeert Wilbur Tennant, een boer uit Parkersburg, West Virginia, al jaren uit te vinden waarom zijn koeien bij bosjes ziek worden en sterven. Het moet iets te maken hebben met de chemische fabriek verderop, denkt hij, maar niemand wil hem steunen in zijn zoektocht. De fabriek maakt deel uit van chemieconcern DuPont, niet alleen een belangrijke werkgever in de streek, maar ook een gulle gever voor speelpleintjes en bibliotheken. Het bedrijf heeft het stadje in zijn broekzak. In de wijde omtrek is geen onafhankelijke chemicus of milieuspecialist te vinden. Uiteindelijk krijgt Tennant hulp uit onverwachte hoek. Robert Bilott, een advocaat bij een groot kantoor buigt zich over de zaak. Bilott is een keurige bedrijfsjurist die normaliter chemiereuzen als DuPont verdedigt. Hij verwacht de klus snel te kunnen afronden. Maar wanneer hij de koeien van Tennant ziet, stuiptrekkend, agressief en met afwijkingen aan hun tanden en ogen, wordt duidelijk dat hij zich in een mijnenveld begeeft.

Pavarotti vertelt het verhaal van Luciano Pavarotti (1935-2007), de bekendste en misschien wel meest getalenteerde operazanger ooit. Hij had een leven met uitzonderlijke hoogtepunten en zware dieptepunten. Zijn artistieke ambities, ongekende talent en nauwe band met het publiek maakten hem tot wereldster. Met beelden uit het familiearchief, interviews en tv-registraties brengt regisseur Ron Howard een ode aan een van de grootste artiesten aller tijden.

Marianne & Leonard: Words of Love gaat over Leonard Cohen. In 1960 ontvlucht de dan 26-jarige Canadese schrijver Leonard zijn woonplaats Montréal en strijkt neer op het Griekse eiland Hydra, destijds een ontmoetingsplek voor vrije geesten. Het was het ideale decor voor de ontluikende liefde tussen Marianne en Leonard. Ze maakten deel uit van een groep buitenlandse artiesten, schrijvers en muzikanten die zich daar verzameld had in de tijd van de vrije liefde en het open huwelijk. De film volgt hun relatie vanaf de eerste dagen op Hydra tot de tijd waarin Leonard een succesvolle muzikant werd en toont de impact van zijn carrière op hun relatie. Voor Marianne & Leonard: Words of Love maakte de Britse documentairemaker Nick Broomfield gebruik van persoonlijk archiefmateriaal, interviews en voice-overs van Cohen en Ihlen.

www.filmhuisdieren.nl

Lees ook

Centrumadviseur Eduard Plate gaat samen met SCBD voor een toekomstbestendige Doesburgse binnenstad

DOESBURG – Het professionaliseren van het bestuur van de SCBD. Met die opdracht startte Eduard …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.