Home / Nieuws / Tentoonstelling over agaten in Geologisch Museum

Tentoonstelling over agaten in Geologisch Museum

VELP – Het komende half jaar is er in het Gelders Geologisch Museum in Velp een nieuwe wisseltentoonstelling over agaten te bewonderen. Agaten zijn soms haast schilderijtjes. De bonte kleuren- en vormenpracht en de prachtige kristallijne structuren springen direct in het oog. Het ontstaan van deze agaten, die tot de kwartsfamilie behoren en onder meer uit chalcedoon bestaan, is nog steeds een raadsel.Naast deze kleurrijke tentoonstelling kunnen bezoekers ook een uitgebreide collectie van mineralen, gesteenten en fossielen ontdekken. Alles is voorzien van toegankelijke informatie. Ook voor kinderen is er van alles te doen, bijvoorbeeld een spannende speurtocht. Het museum is gelegen aan de Parkstraat 32 te Velp.

Lees ook

Jeugdtekeningen van Sjef te bewonderen in Velpse Tuin van Sjef

VELP – Verscholen tussen de statige herenhuizen in Velp ligt het paradijs van natuurkenner en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.