Home / Doesburg-Regiobode / Taakstraf voor man die verkeersregelaar aanreed

Taakstraf voor man die verkeersregelaar aanreed

DOESBURG – De man die op vrijdag 23 mei 2014 een verkeersregelaar aanreed in Doesburg, is veroordeeld tot 200 uur taakstraf. Ook moet hij het slachtoffer een vergoeding betalen en is hij een aantal maanden zijn rijbewijs kwijt. De man heeft, door in beroep en in cassatie te gaan, het proces bijna zes jaar weten te rekken.

Deze vrijdag 23 mei stond in Doesburg in het teken van de intocht van de avondvierdaagse. Verkeersregelaars leidden het verkeer in goede banen en zorgden ervoor dat de ouders en kinderen veilig konden lopen. De verkeersregelaar in kwestie begeleidde het muziekcorps en zorgde ervoor dat achterop komende auto’s achter het korps bleven rijden.
Eén van de automobilisten kon hier echter niet op wachten, hij wilde over de andere weghelft het muziekcorps inhalen. De verkeersregelaar gaf hem meerdere stoptekens, de bestuurder stopte vlak voor verkeersregelaar. Toen gaf hij plots weer flink gas en moest de verkeersregelaar op de motorkap springen om niet overreden te worden. Getuigen verklaren dat de auto daarna met wel 70 kilometer per uur doorreed, terwijl de verkeersregelaar zich vastklampte om niet te vallen. Een paar honderd meter verderop lukte het de verkeersregelaar van de auto af te komen, de automobilist reed door. Hij is later door de politie aangehouden op basis van getuigenverklaringen.
De bestuurder zelf verklaarde dat hij niet harder van 35 kilometer per uur heeft gereden en dat de verkeersregelaar zélf op zijn motorkap sprong en eigenlijk niet in gevaar is geweest.

De man moest terechtstaan voor ‘poging tot zware mishandeling’. Ondanks zijn hoger beroep en cassatie bij de Hoge Raad bleven de rechters overtuigd van zijn schuld. De man is veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur, of een celstraf van 100 dagen met aftrek van voorarrest. Ook moet hij negen maanden zijn rijbewijs inleveren, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

De Doesburgse verkeersregelaars zijn blij met de uitspraak. Ze willen laten weten dat je niet ongestraft aanwijzingen kunt negeren. “We staan er voor de veiligheid van anderen, maar ook voor die van u en uw gezin. Dus word niet boos, maar wacht even. U wordt echt niet langer opgehouden dan strikt noodzakelijk.”

Lees ook

Escape room in de Galluskerk

ANGERLO – Vanaf vrijdag 11 juni is er een een online escape room spelen, die …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.