Home / Brummen-Regiobode / Sportcafé in Brummen

Sportcafé in Brummen

BRUMMEN – Op maandag 16 maart houdt Sportkompas in Rhienderoord in Brummen het eerste sportcafé van 2020. Een sportcafé waar verenigingen samen komen voor een actueel onderwerp en ruimte is om te netwerken. Tijdens dit sportcafé staat de lezing over lichamelijke en seksuele integriteit in de sport centraal. Iedere vereniging kent situaties waarbij de grens van een normale omgang met elkaar overschreden wordt.
Sportkompas streeft een veilig (sport)klimaat voor iedereen na. Seksueel grensoverschrijdend gedrag komt veel voor 12 procent van de minderjarige sporters maakt het mee. Maar wanneer gaat een grap, een aanraking, een blik of een opmerking eigenlijk over de grens? En kan er ook sprake zijn van gewenst en acceptabel gedrag waar het gaat om het lichaam en seksualiteit? Dit zijn vragen die tijdens de interactieve lezing van Esther van der Steeg tijdens dit sportcafé wordt beantwoord. Esther is pedagoog en consulent seksuele gezondheid en deed onderzoek naar lichamelijke en seksuele integriteit in de sport. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Kijk voor meer informatie en aanmelding op via www.stichtingsportkompas.nl.

Lees ook

Loenen Zonnedorp in gesprek met Gedeputeerden

LOENEN – Vrijdag 13 november vond er een gesprek plaats tussen twee leden van Gedeputeerde …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.