Home / Brummen-Regiobode / Sluiting locatie Hoenderloo Groep definitief

Sluiting locatie Hoenderloo Groep definitief

HOENDERLOO – De Raad van Bestuur van Pluryn heeft dinsdagavond 3 maart, met instemming van de Raad van Toezicht, het definitieve besluit genomen om de locatie Hoenderloo/Deelen te sluiten. De redenen hiervoor zijn de kwaliteit van zorg, de financiële verliezen in Hoenderloo en Deelen en de landelijke veranderingen in de jeugdzorg. Dit meldt Pluryn op haar website.

Pluryn spreekt over ‘een moeilijk besluit, dat na een zorgvuldige afweging is genomen’. De zorgorganisatie is ‘ervan overtuigd dat sluiting in het belang is van goede zorg voor jongeren en de continuïteit van heel Pluryn’.

Er was de afgelopen maanden veel weerstand tegen de voorgenomen sluiting van de Hoenderloo Groep. Een initiatiefgroep van oud-werknemers wilde onder de naam Klein Hoenderloo nog een doorstart maken, maar dit werd door minister Hugo de Jonge al snel de kop ingedrukt. Mogelijke reden voor de sluiting van de locatie in Hoenderloo is mogelijk de hoge opbrengst die Pluryn verwacht bij verkoop van het vastgoed, zo ontdekten Avro-Tros programma EenVandaag en onderzoeksplatform Follow the Money.

Pluryn zegt een goede plek te zoeken voor alle jongeren die momenteel op de Hoenderloo Groep verblijven. Er worden tachtig tot negentig nieuwe plaatsen gecreëerd op andere locaties van Pluryn. Bestuurder Karel Verweij verwacht dat het laatste kind eind augustus zal zijn vertrokken. Verweij garandeert dat de zorg tot op het laatst zo goed mogelijk blijft.
De medewerkers van de Hoenderloo Groep worden naar een nieuwe baan begeleid. Ze krijgen een voorrangspositie bij vacatures binnen Pluryn. Door de sluiting van de zorglocatie moet ook het Hoenderloo Collega haar deuren sluiten. Voor de onderwijsmedewerkers werkt Pluryn momenteel in overleg met de vakbonden een apart sociaal plan uit. Zij krijgen zoveel mogelijk voorrang bij vacatures binnen andere scholen van Pluryn.
Vakbond FNV ziet de toekomst minder rooskleurig: “Het gaat medewerkers aan het hart dat er zo wordt omgegaan met kwetsbare jongeren. Pluryn schetst een beeld dat er via ‘natuurlijk verloop’ en ‘andere locaties binnen Pluryn’ een sluitend plaatje is dat er voor alle kinderen een plek komt. Maar de medewerkers én de ouders zien een hele andere realiteit dan de papieren werkelijkheid van Pluryn: het beeld van kinderen die zonder goede zorg en onderwijs straks thuis komen te zitten.”

Lees ook

Algemene vergadering Dorpsraad Brummen

BRUMMEN – Dorpsraad Brummen houdt woensdag 23 juni om 20.00 uur weer een online openbare …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.