Home / Doesburg-Regiobode / Schilderijen en bronzen beelden bij Expo-Angerlo

Schilderijen en bronzen beelden bij Expo-Angerlo

ANGERLO – In de Galluskerk in Angerlo exposeert Expo-Angerlo schilderijen van Pieter van Bernebeek en Bert Taken, en bronzen beelden van Rita Oostendorp. De expositie is te zien van 1 maart tot en met 5 april, elke zondag van 13.00 tot 16.00 uur. Op zondag 15 maart is er geen expositie. De toegang is gratis.

Pieter van Bernebeek maakt realistische schilderijen in olieverf. Na een opleiding op de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht heeft hij een vijfjarige tekenopleiding afgerond. Hierna schilderde hij enkele jaren bij de Vlaamse realist Maarten Boffé waar hij zijn techniek in het schilderen met olieverf verder verbeterde. In Angerlo exposeert Pieter stillevens. Meer informatie is te vinden op www.pietervanbernebeek.nl.

Rita Oostendorp werkt in haar bronsatelier de Jutteakker in Angeren, haar motto is ‘verbeelden, uitdrukken en verbinden in brons’. Geïnspireerd door de natuur ontstaan de vormen en structuren in brons. Haar laatste werken zijn de oeverstromen, harpen geïnspireerd op de antieke harpvorm de Kinnoor en bronzen waaiers met teksten. Door het toepassen van natuurmaterialen en organische structuren krijgt het werk een eigen karakter en stijl. Zij maakt zowel schalen en abstracte objecten als ook figuratieve beelden. Zie ook www.bronsatelier.nl.

Bert Taken is een kunstenaar en muzikant die diverse maanden per jaar over de hele wereld reist. Hij begon aan de afdeling Grafiek van de Academie der Beeldende Kunsten te Arnhem en maakte vele illustraties, cartoons en grafische schilderijen. In zijn huidige werk, acryl op canvas, combineert hij zijn twee grote interesses, reizen en muziek, met zijn twee favoriete technieken: grafische kunst en penseeltekenen. Hij vertaalt zijn reiservaringen in eerste instantie in grote kleurvlakken in een beperkt kleurenpalet. Daarna ‘reist’ hij met zijn penseel en tekent wat hij zich herinnert en wat hij nog meer wil zien. Daarbij wil hij voortdurend in het schemergebied tussen abstractie en realisme blijven. Meer informatie is te vinden op www.berttaken.nl

www.pietervanbernebeek.nl
www.bronsatelier.nl
www.berttaken.nl

Lees ook

Boek over Theo Colenbrander uitgebracht

DOESBURG – Onlangs heeft de historische vereniging Stad en Ambt Doesborgh / Streekmuseum De Roode …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.