Home / Rheden-Regiobode / Rozendaal zoekt verhalen over vrede en vrijheid

Rozendaal zoekt verhalen over vrede en vrijheid

ROZENDAAL – In het kader van de viering van 75 jaar vrijheid is de gemeente Rozendaal op zoek naar persoonlijke verhalen en herinneringen over vrede en vrijheid. De gemeente wil deze delen om de herinnering aan vrijheid en onvrijheid levend te houden.

Alle verhalen zijn welkom. Het kan een verhaal zijn dat zich afspeelt rond de Tweede Wereldoorlog, maar dat hoeft niet. Het kan een eigen verhaal zijn, maar ook een herinnering van ouders of grootouders. Het kan een Rozendaals verhaal zijn, maar ook dat hoeft niet. “We zijn op zoek naar levendige herinneringen over hoe het is om te leven in oorlogstijd. Om kind te zijn onder de Duitse bezetter. Hoe het is om bevrijd te worden. Uw verhaal mag ook gaan over het nú: een verhaal van of over een vluchteling, het verhaal over een conflictgebied van nu, het verhaal van of over een veteraan die als militair in een conflictgebied gewerkt heeft… noemt u het maar. Het is uw verhaal”, meldt de gemeente Rozendaal.

De gemeente zoekt de verhalen om ze te delen. “Alleen door herinneringen een plaats te geven in het hier en nu houden we vast hoe kostbaar en hoe broos vrede en vrijheid zijn. Hoe we uw verhalen precies willen delen, houden we nog even voor ons. Maar u mag er zeker van zijn dat we respectvol omgaan met uw herinneringen en de herinneringen van uw familie of naasten. Vanzelfsprekend treden we tijdig in contact met de auteurs van de verhalen om toestemming te vragen voor de wijze waarop we de verhalen gaan gebruiken.”

Herinneringen kunnen worden toegestuurd in welke vorm dan ook, als tekst, tekening, gedicht of foto. Teksten liefst maximaal 500 woorden lang. Een bijdrage kan worden gestuurd naar secretariaat@rozendaal.nl of in de brievenbus van het gemeentehuis worden gedeponeerd.

Lees ook

Cursus Psychiatrie in vogelvlucht

RHEDEN – Incluzio Rheden organiseert in samenwerking met Indigo Gelderland de cursus Psychiatrie in vogelvlucht. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.