Home / Doesburg-Regiobode / Robijnen expositie jubilerend kunstenares Rini Dado

Robijnen expositie jubilerend kunstenares Rini Dado

LAAG-KEPPEL – De Doesburgse kunstenaar Rini Dado viert dit jaar haar 40-jarig kunstenaarschap. Dit doet zij onder ander met een ‘robijnen’ expositie bij Espace Enny in Laag-Keppel.

Niet lang na haar afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Maastricht vestigde Rini Dado zich in Doesburg. Exposities lieten niet lang op zich wachten, ze werd gevraagd haar werk te tonen in binnen- en buitenland. Zo hing het werk van Rini in onder andere Athene, Atlanta, Brussel,Beijing, Düsseldorf, Miami, New York en Singapore. Diverse stukken zijn opgenomen in internationale collecties en verzamelingen.
Rini Dado maakt beelden in brons, die gekenmerkt worden door een krachtige vormgeving, gepaard aan grote elegantie. Beelden van haar werden ook geplaatst in de openbare ruimte. Daarnaast maakt Rini ‘graforijen’, een door haar bedachte term voor haar schilderijen, die een hoog grafisch karakter hebben. Krachtige kleuren, duidelijke vormen en sterke lijnen zijn kenmerkend. Net als bij haar beelden is de mens haar belangrijkste thema.
De jubileumtentoonstelling van Rini Dado is te zien in galerie Espace Enny aan de Dorpsstraat 14 in Laag-Keppel. De expositie is geopend op zaterdag 14, vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 maart van 13.00 tot 17.00 uur.

Lees ook

Escape room in de Galluskerk

ANGERLO – Vanaf vrijdag 11 juni is er een een online escape room spelen, die …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.