Home / Rheden-Regiobode / Pien Grote wint voorleeswedstrijd gemeente Rheden

Pien Grote wint voorleeswedstrijd gemeente Rheden

DIEREN – Op dinsdag 11 februari streden negen kinderen in de Bibliotheek Dieren om de titel Voorleeskampioen 2020 van de gemeente Rheden. Na een spannende strijd werd Pien Grote, van de Roncallischool in Velp, door de jury uitgeroepen tot winnares. Ze las voor uit Blauwe Plekken van Anke de Vries. Pien bezorgde de jury kippenvel door de manier waarop ze het fragment voorlas.

Basisscholen die meedoen aan de Nationale Voorleeswedstrijd hebben eerst een voorleeswedstrijd op school georganiseerd. Van elke basisschool is één leerling uit groep 7 of 8 tot schoolkampioen benoemd. Deze schoolkampioenen lazen elk een fragment voor uit een zelf gekozen boek. De gedeelde tweede plaats was voor Femke Weststrate van de Boomgaard noordoost in Dieren, Donnee Matser van de Prins Bernardschool in Velp, Iza Schreuder van de Holtbanck in Rheden, Dominique Luteijn van de Mauritiusschool in Rheden, Max Grotenhuis van de Boogaard zuid in Dieren, Lynn Versteegh van de Rheder Enk in Rheden, Lukas Liesting van de Annie MG Schmidt in Dieren en Lizz Walgemoet van de Expeditie in Dieren.

De jury bestond dit jaar uit Marc Budel, wethouder cultuur van de gemeente Rheden, Lotte Nagengast, medewerker bij boekhandel Jansen & De Feijter in Velp, en Eduard Mesritz, vrijwilliger bij het voorleesteam Rheden. De wedstrijd werd gepresenteerd door Ulrike Koers, leescoach bij de Bibliotheek Veluwezoom.

De winnaar van de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd gaat als voorleeskampioen van de gemeente Rheden door naar de halve finale op zondag 15 maart in Zevenaar. De provinciale finale staat gepland op maandag 6 april in het Posttheater in Arnhem. De provinciale voorleeskampioenen treffen elkaar ten slotte op dinsdag 27 mei in Utrecht voor een feestelijke landelijke finale.

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.