dinsdag 28 september 2021 | WEEK 39 |
HomeRheden-RegiobodePien Grote wint voorleeswedstrijd gemeente Rheden

Pien Grote wint voorleeswedstrijd gemeente Rheden

DIEREN – Op dinsdag 11 februari streden negen kinderen in de Bibliotheek Dieren om de titel Voorleeskampioen 2020 van de gemeente Rheden. Na een spannende strijd werd Pien Grote, van de Roncallischool in Velp, door de jury uitgeroepen tot winnares. Ze las voor uit Blauwe Plekken van Anke de Vries. Pien bezorgde de jury kippenvel door de manier waarop ze het fragment voorlas.

Basisscholen die meedoen aan de Nationale Voorleeswedstrijd hebben eerst een voorleeswedstrijd op school georganiseerd. Van elke basisschool is één leerling uit groep 7 of 8 tot schoolkampioen benoemd. Deze schoolkampioenen lazen elk een fragment voor uit een zelf gekozen boek. De gedeelde tweede plaats was voor Femke Weststrate van de Boomgaard noordoost in Dieren, Donnee Matser van de Prins Bernardschool in Velp, Iza Schreuder van de Holtbanck in Rheden, Dominique Luteijn van de Mauritiusschool in Rheden, Max Grotenhuis van de Boogaard zuid in Dieren, Lynn Versteegh van de Rheder Enk in Rheden, Lukas Liesting van de Annie MG Schmidt in Dieren en Lizz Walgemoet van de Expeditie in Dieren.

De jury bestond dit jaar uit Marc Budel, wethouder cultuur van de gemeente Rheden, Lotte Nagengast, medewerker bij boekhandel Jansen & De Feijter in Velp, en Eduard Mesritz, vrijwilliger bij het voorleesteam Rheden. De wedstrijd werd gepresenteerd door Ulrike Koers, leescoach bij de Bibliotheek Veluwezoom.

De winnaar van de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd gaat als voorleeskampioen van de gemeente Rheden door naar de halve finale op zondag 15 maart in Zevenaar. De provinciale finale staat gepland op maandag 6 april in het Posttheater in Arnhem. De provinciale voorleeskampioenen treffen elkaar ten slotte op dinsdag 27 mei in Utrecht voor een feestelijke landelijke finale.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

Brandweer Doesburg neemt afscheid van Rudi Polman

DOESBURG - Tijdens de oefenavond heeft brandweer Doesburg na 27 afscheid genomen van brandweerman Rudi Polman. Na een ludieke oefening werden hij en zijn...

Brandweer redt cavia uit speeltoestel in Velp

VELP - Vrijdagmiddag 17 september rukte de brandweer in Velp uit naar Nieuwstraat voor een dier in nood. Ter plaatste bleek het te gaan...

Kunst (uit) Dieren in Dorpshuis Rheden

RHEDEN - Drie deelnemers van Kunst bij de Buren in de wijk Dieren Noord-Oost maken nu een uitstapje naar Rheden. Joke Gabriël, Gea Wissels...

Quirijn Waaijenberg met nationale selectie naar EK crosstriathlon

DIEREN - Quirijn Waaijenberg uit Dieren neemt zondag 26 september met de nationale selectie deel aan de Europese Kampioenschappen Crosstriathlon. De wedstrijd vindt plaats...
- Advertisment -