Home / Brummen-Regiobode / Ooievaars lijken tevreden met nieuw nest

Ooievaars lijken tevreden met nieuw nest

HALL- De ooievaars van de Langedijk /Coldenhovensebrug in Hall lijken hun nieuwe nest geaccepteerd te hebben. In 2019 werd de Amerikaanse eik met daarin een ooievaarsnest gekapt. De ooievaars keerden jaarlijks terug naar dit nest. Om te voorkomen dat er in het broedseizoen geen nestplaats was, plaatste het waterschap de nieuwe nestpaal op eigen grond naast de eik. Op de foto ingestuurd door W.J. Uiterweerd uit Loenen lijken de ooievaars de nieuwe plek te accepteren.

Lees ook

Vogels kweken meer in trek als huishobby

LOENEN – Zoals vele verenigingen heeft ook de vogelvereniging Vogelvreugd in Loenen te kampen met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.