Home / Nieuws / Ontwikkeling Zonneveld langs spoor Spankerensweg

Ontwikkeling Zonneveld langs spoor Spankerensweg

DIEREN – Aan de Spankerenseweg in Dieren ligt het terrein Du Commerce, van een hectare groot, al sinds jaren braak. De werkgroep KlimaatActief Dieren-Zuid wil op dit terrein een zonneveld realiseren om duurzame elektriciteit op te wekken.

KlimaatActief richt zich op energie en klimaatactiviteiten en is door de gemeente geattendeerd op het terrein, dat ook wel bekend staat als De Bocht. De werkgroep wil op dit terrein een zonneveld realiseren om duurzame elektriciteit op te wekken. Het is een inwonersinitiatief van inwoners van Dieren Zuid, maar ook belangstellenden uit Dieren en Spankeren wordt de mogelijkheid geboden om mee te doen. De werkgroep wil graag dat inwoners de kans krijgen om de toekomstige energievoorziening in eigen hand te houden. De werkgroep denkt en hoopt voldoende huishoudens bereid te vinden om te investeren in het bijzondere project, dat de titel Zonneveld De Bocht meekrijgt.

De grootte van het terrein is 10.700 m2 en geeft ruimte voor 3380 panelen die 370 Wp (wattpiek) opleveren. De totale capaciteit van het zonneveld is 1,25 megawatt en levert daarmee elektriciteit voor circa 415 huishoudens. De totale investering is ongeveer 900.000 euro, waarin beoogde deelname door inwoners 180.000 euro bedraagt. Het geschatte rendement op ingelegd is 3 tot 5 procent. Mede-eigenaar van het zonnepanelenveld worden kan vanaf 250 euro.

Bijeenkomst

Op zaterdag 7 maart tussen 12.00 tot 17.00 uur is er een bijeenkomst in de Dierense Toren, waar meer informatie gegeven wordt over het project. Elk vol uur is er een groepstoelichting waarna er gelegenheid is voor individuele gesprekken met werkgroepleden. Tijdens de bijeenkomst kunnen deelname aan of interesse voor het project Zonneveld De Bocht direct worden vastgelegd. Dit kan ook via www.rijnenijsselenergie.nl, onder het kopje zonprojecten. Deelnemers gaan géén verplichtingen aan voordat het plan goedgekeurd en financierbaar is. Om het plan in te kunnen dienen zijn er geanonimiseerde belangstellenden nodig. Het definitieve plan wordt later dit jaar gepresenteerd.

Lees ook

Concert in Dorpskerk

RHEDEN – Zondag 26 september geven Thea Riesebos en Maud Sauer een concert met orgel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.