Home / Doesburg-Regiobode / Motorrun 2020 gaat door

Motorrun 2020 gaat door

DOESBURG – De Motorrun Doesburg gaat dit jaar weer door. Het evenement heeft even aan een zijden draadje gehangen, omdat politiebegeleiding een probleem was. Gelukkig zijn er twee motoragenten gevonden die meerijden en kan de rit voor mensen met een verstandelijke beperking dit jaar toch weer doorgaan. Op zaterdag 6 juni stappen de gasten weer in het zijspan of achterop de trike van de vele motorrijders die vrijwillig meerijden. Ze maken samen een mooie rit door Doesburg en omgeving.

Ook zijn er meer begeleidende verkeersregelaars, zowel beroeps als vrijwilligers. Waren dat er vorig jaar nog 14, dit jaar zijn er 23. Deze vrijwilligers krijgen nog een extra training door Verkeerstraining Nederland uit Almere, een professioneel opleidingsbedrijf. Veiligheid van rijders en gasten gaat voor alles. Bestuurslid en verkeerscoördinator Jan-Cees Tiecken heeft er hard aan gewerkt om dit te realiseren en dankzij het hulpfonds gehandicapten van Zozijn is dit financieel mogelijk. Ook dagopvang Philadelphia werkt hieraan mee, door de locatie voor ontvangst en het theoretische gedeelte beschikbaar te stellen op zaterdag 16 mei. Het bestuur is iedereen dan ook uitermate dankbaar dat door al deze hulp de Motorrun toch weer kan doorgaan.

Lees ook

Schilder Donnie Gerhardus pakt uit in het Arsenaal

DOESBURG – Kunstenaar Donnie Gerhardus laat zijn werk zien in grand café Het Arsenaal in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.