Home / Rheden-Regiobode / Locomotievenloods in Havikerwaard op monumentenlijst.

Locomotievenloods in Havikerwaard op monumentenlijst.

GEM. RHEDEN – Het lijkt erop dat de laatste herinnering aan een groots verleden van de steenfabrieken in de Havikerwaard op het nippertje gered gaat worden. De monumentencommissie van de gemeente Rheden heeft op dinsdag 18 februari een dringend advies opgesteld om de remise van de voormalige steenfabriek Bingerden te behouden. ‘Uniek in Gelderland, wellicht in Nederland’, was de conclusie van de commissie.
De petitie Red De Remise, die een onderdeel vormt van de Grote Vertelshow De Weert, is inmiddels ondertekend door zo’n tweehonderd sympathisanten. De grote belangstelling voor de historie van de Havikerwaard blijkt uit de opkomst van een breed publiek bij de acht voorstellingen van De Weert. In deze voorstelling wordt verteld over de historie van de steenbakindustrie en de actualiteit van De Havikerwaard.
Zes van de negen voorstellingen waren of zijn reeds uitverkocht. Alleen in Ellecom op donderdag 5 maart, in Spankeren op donderdag 12 maart en in Laag Soeren op donderdag 19 maart zijn nog plaatsen vrij. Reserveren hiervoor kan via ria_bosveld@hotmail.com of tel. 026-3647815. De entree bedraagt 10 euro. De voorstellingen beginnen elk om 20.00 uur, de zaal opent een half uurtje eerder.

www.dedingenfabriek.nl/nieuws

Lees ook

‘Parapluplan’ voor huisvesting arbeidsmigranten en zorgcliënten

RHEDEN – De huisvesting van arbeidsmigranten en zorgcliënten wordt binnenkort juridisch geregeld via een overkoepelend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.