Home / Nieuws / Liederenrecital in Oude Jan in Velp

Liederenrecital in Oude Jan in Velp

VELP – Moderne liederen uit het begin van de 20ste eeuw klinken zondag 15 maart vanaf 15.30 uur in het 12e eeuwse kerkje De Oude Jan in Velp.

De Zwitserse sopraan Franziska Andrea Heinzen en de Duits-Brits-Poolse pianist Benjamin Malcolm Mead hebben met zorg een evenwichtig programma samengesteld, waarmee ze de luisteraars willen verrassen. Dat deden ze het afgelopen jaar in ieder geval bij een recital in Keulen, op een Schumann-Fest in Düsseldorf en op het Rhônefestival in Zwitserland. In 2018 debuteerde het duo op een Schubertiade in Barcelona. En het jaar daarvoor, in 2017, wonnen ze de eerste prijs op een internationaal Rhein-Ruhr festival en werd hun programma bekroond met de Cultuur Promotie Prijs van de stad Düsseldorf. Hun eerste CD verschijnt in de loop van 2020.

De Zwitserse sopraan Franziska Andrea Heinzen studeerde aan de muziekacademies in Zürich en Düsseldorf. Haar zeer gevarieerde concertrepertoire strekt zich uit van Monteverdi via de Mozart en Berg tot Mahler. Gefascineerd door de verwevenheid tussen muziek en poëzie, heeft ze zich sinds 2016 intensief toegelegd op de Liedkunst. Ze is een Britten-Pears Young Artist, een beurshoudster van het Richard Wagner Verband Dortmund en ze ontving in 2017 de Culturele Promotie Award van het kanton Wallis in Zwitserland.

Enthousiast geraakt door het samen musiceren studeert de Brits-Pools-Duitse pianist Benjamin Mead sinds enkele jaren liedbegeleiding en kamermuziek aan de Royal Academy of Music in Londen. Mead groeide op in een muzikaal gezin in Duitsland en studeerde piano aan de Robert Schumann University in Düsseldorf. Hij is de winnaar van de Brenda Webb Award voor het begeleiden van liederen en ook van de Dennis Horner Accompanist’s Prize. In januari 2020 debuteerde hij in de Wigmore Hall Londen.

Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree: € 12, inclusief een glas wijn of fris na afloop. Vrienden Oude Jan: € 10, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar: € 5.
Kinderen gratis. Kaartverkoop vanaf 15.00 uur ter plaatse of voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp (plaatsen uit de voorverkoop worden tot 15.15 uur gereserveerd).
Foto: Maren Schäfer

www.vriendenvandeoudejan.nl

Lees ook

Gezond koken op school

RHEDEN – De leerlingen van basisschool De Holtbanck in Rheden hebben onlangs een bijzondere kookles …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.