Home / Doesburg-Regiobode / Lezing over Dietrich Bonhoeffer

Lezing over Dietrich Bonhoeffer

HOOG-KEPPEL – In het Kerkhuis in Hoog-Keppel staat dinsdag 17 maart de Duitse predikant en theoloog Bonhoeffer centraal. Dietrich Bonhoeffer werd op 9 april 1945 door de nazi’s vermoord. Hij gaf leiding aan een beweging binnen de Duitse kerken die zich verzette tegen het nazi-regime. Toen hij betrokken raakte bij aanslagen tegen Hitler werd de predikant en theoloog gevangen genomen. In de gevangenis schreef hij veel brieven en gedichten die bewaard zijn gebleven. In het kader van 75 jaar bevrijding wordt er in het land veel aandacht besteed aan zijn nalatenschap. Henk Janssen uit Arnhem is een kenner van Bonhoeffer en lid van het Bonhoeffer-gezelschap Nederland. In zijn lezing gaat hij in op het leven van Bonhoeffer en zijn betekenis in onze tijd. Wat bewoog deze man en hoe kan hij ook nu nog ons inspireren? De kerk is deze avond geopend vanaf 19.30 uur, het programma begint om 20.00 uur.

Lees ook

Bijeenkomst over locatie Horizon de Ooi

DOESBURG – Woensdag 25 november houdt de gemeenten Doesburg een bijeenkomst in De Waag om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.