Home / Brummen-Regiobode / Lezing op Internationale Vrouwendag

Lezing op Internationale Vrouwendag

HOENDERLOO – Op zondag 8 maart is het Internationale Vrouwendag, met als thema ‘vrijheid’. Kunsthistoricus Gees-Ineke Smit heeft voor deze lezing gekeken naar vrouwelijke kunstenaars en portretten van vrouwen in de collectie van het Kröler-Müller museum. In de lezing wordt aandacht besteed aan het leven en werk van onder anderen Charley Toorop, Barbara Hepworth en Julie de Graag en aan enkele bijzondere geportretteerde vrouwen zoals Mata Hari en Camille Redon. En natuurlijk Hélène Kröller-Müller. Allen voorbeelden van vrouwen die de vrijheid genomen hebben zich te ontwikkelen. De lezing is van 14.00 tot 14.45 uur en gratis voor iedereen met een geldig ticket voor park en museum. Wel graag aanmelden via info@krollermuller.nl o.v.v. ‘lezing 8 maart’.

Lees ook

Optredens Brummens Mannenkoor

BRUMMEN – Het Brummens Mannenkoor zingt zondag 26 september in de Pancratiuskerk in Brummen. Er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.