Home / Doesburg-Regiobode / Kunst in de vensterbank

Kunst in de vensterbank

DOESBURG – Nu door de coronacrisis alle musea zijn gesloten, zijn kunstenaars Liset van Dommelen en Henk Kuipers uit Doesburg op zoek gegaan naar een alternatief. De willen via vensterbanken het straatbeeld verlevendigen met kunstwerken.

De twee hebben in huis genoeg ruimte om nieuw werk te maken, maar ze kunnen dit niet binnenshuis aan anderen tonen. En dus kwam het idee om het werk te tonen via de vensterbank. Twee ramen aan De Bogaert 6 zijn alvast ingericht als museum. Zo kunnen mensen die hun boodschappen doen, de hond uitlaten of een ommetje maken toch genieten van kunst.
Van Dommelen en Kuipers doen een oproep aan andere kunstenaars uit Doesburg en omgeving. “Hoe leuk zou het zijn als meer mensen hun kunst zichtbaar willen maken via hun vensterbank? Een wandeling langs de ramen is dan een prachtig alternatief voor museumbezoek. Doe mee en toon je mooiste kunstwerk via het raam. Stuur een foto van het raam (liefst met adres) naar henkk@kpnmail.nl en wij plaatsen hem op Facebook en Insta.”

www.ateliervandommelen.nl
www.henk.photo

Lees ook

Vrijwilligers Speelotheek in Dieren openen enthousiast weer de deuren

DIEREN – Tot grote vreugde van de vrijwilligers heeft de Speelotheek in Dieren heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.