Home / Nieuws / Jubilarissen Hortus Aquatilis gehuldigd

Jubilarissen Hortus Aquatilis gehuldigd

DIEREN – Aquariumvereniging Hortus Aquatilis uit Dieren heeft onlangs tijdens haar clubavond stilgestaan bij het zeventigjarig bestaan. De vereniging voor aquarium- en terrariumliefhebbers werd opgericht op 20 december 1949.

Het werd een nostalgische avond, waarbij werd teruggekeken op de geschiedenis van de vereniging. Er werden veel verhalen verteld over vroeger tijden. De leden van Hortus Aquatilis zien een aquarium niet alleen als een boeiende hobby, het is volgens hen ook heel leerzaam. “Je haalt een stukje natuur in huis. In een aquarium kun je de meest wonderbaarlijke levensvormen houden, planten en dieren die zich anders in de diepten van het water schuilhouden.”
Hortus Aquatilis gaat met de tijd mee. Naast aquaria hebben de leden inmiddels ook andere ecosystemen in huis, zoals terraria. De techniek heeft in de loop der jaren een enorme vlucht genomen en die wordt door de leden van Hortus Aquatilis nauwlettend in de gaten gehouden.
De leden komen bijeen op elke eerste dinsdag van de maand. Tijdens deze clubavonden in de Oase in Dieren wisselen zij ervaringen en kennis uit. Ook worden regelmatig deskundigen uitgenodigd voor een lezing, waarin een onderdeel van de hobby nader wordt belicht.

Ook is tijdens deze clubavond een aantal trouwe leden in het zonnetje gezet. Wim Vels is al 12,5 jaar lid. Ad Bodenstaff, Willie Cornelissen, Henk Elshof en mevrouw Hermans (die ontbreekt op de foto) vieren hun 25-jarig lidmaatschap. Henk van Someren is zelfs al 40 jaar actief lid bij Hortus Aquatilis.

Lees ook

Uitdaging ‘Aandacht voor elkaar’

GEM. RHEDEN / ROZENDAAL – Op 7 december start in de gemeenten Rheden en Rozendaal …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.